• Dnes je: Streda 08. mája 2024 meniny má Ingrida

Americká burza oslabila, nadol ju potlačili najmä akcie technologických firiem

Americká burza oslabila, nadol ju potlačili najmä akcie technologických firiem

Aj ázijské akciové trhy klesli.

Akciový trh USA vo štvrtok klesol. Nadol ho posunuli najmä akcie technologických firiem. Investori totiž vyhodnocovali vplyvy vyšších úrokových sadzieb, keďže americký Federálny rezervný systém (Fed) sa pripravuje na začiatok zvyšovania úrokov v budúcom roku, aby bojoval proti inflácii.

Obchodníci uvažovali aj o krokoch iných globálnych centrálnych bánk. Bank of England ako prvá centrálna banka veľkej ekonomiky úroky zdvihla. Európska centrálna banka plánuje redukciu stimulov poskytovaných počas pandémie, hoci nie veľmi prudko. Japonská centrálna banka tiež uviedla, že obmedzí časť svojich podporných opatrení.

Index S&P 500 klesol o 0,9 percenta na 4 668,67 bodu. Priemyselný index Dow Jones oslabil o 0,1 percenta na 35 897,64 bodu. Technologický Nasdaq si odpísal 2,5 percenta a uzavrel na úrovni 15 180,43 bodu. Index menších spoločností Russell 2000 si tiež pohoršil, a to o 1,9 percenta na 2 152,46 bodu.

Aj ázijské akciové trhy klesli. Hlavný tokijský index Nikkei v piatok stratil 1,8 percenta, index hongkonskej burzy Hang Seng klesol o jedno percento a čínsky Shanghai Composite si odpísal tiež jedno percento.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Utorok 7. máj 2024

horoskopy na dnes utorok 7 maj 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Utorok 7. máj 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Ak plánujete dôležité stretnutia, radšej ich odložte. Situácia nie je jasná ani v obchodných záležitostiach. Popoludnie strávte radšej v objatí koníčkov.

Býk 21.4. - 21.5.

Predpoludním budete riskovať vo financiách a i pracovných vzťahoch. Venuša vám praje a prinesie hodnotný vzťah. Večer prekvapí tiché a žiarivé šťastie v rodine.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Mali by ste brať všetko s určitou rezervou. Nebráňte sa hneď všetkému novému, nemusí to byť také zlé, ako si myslíte. Nechajte veci prebiehať celkom voľne, bude to jednoduchšie.

Rak 22.6. - 22.7.

Na cestách by bolo dobré zvýšiť opatrnosť. V zložitej situácii sa riaďte svojou intuíciou. Zamyslite sa, či nevenujete priveľa pozornosti a úsilia bezvýznamným veciam.




Všetky Horoskopy pre Utorok 7. máj 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie