• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Ako sa môžete pokúsiť naučiť sa prestať si hrýzť nechty ?

Ako sa môžete pokúsiť naučiť sa prestať si hrýzť nechty ?

Trvalé zmeny návykov neprichádzajú zo dňa na deň. Je to proces, ktorý bude vyžadovať trpezlivosť a vôľu

Obhrýzanie nechtov je bežný návyk, ktorý sa často vyskytuje u detí a dospelých. Tento návyk môže mať mnoho príčin, vrátane stresu, úzkosti, nudy alebo nervozity.

Aj keď sa môže zdať ako nevinný zvyk, môže spôsobiť mnoho problémov, ako napríklad infekcie nechtov, bolesť, krvácanie, alebo dokonca trvalé poškodenie nechtových lôžok.

Preto môže byť užitočné zistiť, čo spôsobuje, že si hryziete nechty a potom pracovať na riešení tohto základného problému.

Tu sú niektoré tipy, ktoré vám môžu pomôcť prestať si hrýzť nechty:

1. Nájdite alternatívu: Namiesto hryzenia nechtov sa snažte nájsť inú činnosť, ktorú môžete robiť, keď máte nutkanie si hrýzť nechty. Napríklad, môžete si dať žuvačku, kúpiť si špeciálne gumové krúžky na cvičenie prstov alebo si vyhrať so stresovou loptičkou.


2. Identifikujte príčinu: Aby ste sa mohli naučiť prestať si obhrýzať nechty, musíte zistiť, prečo to robíte. Pokiaľ je príčinou stres alebo úzkosť, pokúste sa nájsť alternatívne spôsoby, ako zvládnuť tento stres. Napríklad, môžete sa snažiť relaxovať pomocou meditácie, jógy alebo dýchania.


3. Použite lak na nechty: Ak máte na nechtoch lak, môže vám to pomôcť prestať si ich hrýzť. Lak vám môže pripomenúť, že sa snažíte prestať s týmto zvykom.


4. Starajte sa o nechty: Keď sa budete starať o svoje nechty, môžu vám byť drahé a zaslúžia si lepšiu starostlivosť. Snažte sa nechty pravidelne strihať a pilovať a používať hydratačné krémy na ruky a nechty.


5. Vyhýbajte sa situáciám, ktoré vyvolávajú stres: Snažte sa vyhnúť sa situáciám, ktoré vás stresujú a vedú k nutkaniu si hrýzť nechty.


6. Buďte trpezliví: Trvalé zmeny návykov neprichádzajú zo dňa na deň. Je to proces, ktorý bude vyžadovať trpezlivosť a vôľu.




Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie