• Dnes je: Sobota 18. mája 2024 meniny má Viola

Prežiť vlastné dieťa je najťažšia životná skúška, napísal primátor. V Starej Ľubovni sa konala omša za obete tragédie v Spišskom Podhradí (foto)

Prežiť vlastné dieťa je najťažšia životná skúška, napísal primátor. V Starej Ľubovni sa konala omša za obete tragédie v Spišskom Podhradí (foto)

Tragédia podľa polície zahalila práve Starú Ľubovňu súknom obrovského smútku.

7.4.2024 (SITA.sk) - Stovky ľudí prišli v sobotu večer do Kostola sv. Mikuláša v Starej Ľubovni, kde sa konala svätá omša za obete sobotnej tragickej nehody v Spišskom Podhradí. Išlo totiž o tri dievčatá zo Starej Ľubovne vo veku 17 a 18 rokov, jedna z nich bola dcéra primátora Ľubovne Ľuboša Tomku.

Svoju spolupatričnosť vyjadrila na sociálnej sieti aj polícia. „Kolegovia z Ľubovne nielen svojou aktívnou účasťou, ale aj s hlbokou pokorou a myšlienkou spolupatričnosti dohliadali na bezpečný presun veriacich do kostola a riadili cestnú premávku," uviedla na sociálnej sieti.

Modlitba nás zjednocuje

Tragédia podľa nich zahalila práve Starú Ľubovňu súknom obrovského smútku. Za podporu poďakoval prostredníctvom sociálnej siete aj samotný primátor. „Nevieme pochopiť dnešnú hroznú tragédiu, prežiť vlastné dieťa je najťažšia životná skúška, bolí to, veľmi,“ napísal.

Spišský diecézny biskup František Trstenský sa na sociálnej sieti poďakoval všetkým v Spišskej diecéze, po celom Slovensku ako aj v zahraničí, ktorí boli duchovne zjednotení na modlitbách a adorácii v sobotu večer v Starej Ľubovni za zosnulé dievčatá. „Modlitba nás zjednocuje a posilňuje v predvečer sviatku Božieho milosrdenstva,“ uviedol.

Svoju spoluúčasť vyjadril apoštolský nuncius na Slovensku Nicola Girasoli. „Pripájam sa v modlitbe k hroznej a veľkej bolesti rodín pri vážnej tragédii, ktorá zasiahla v dnešný deň mladé životy. Nech milosrdný Pán osuší slzy rodičov a príbuzných dievčat, ktoré zomreli a vyprosujeme skoré uzdravenie zranených. Všetci sme zjednotení v tejto ukrutnej bolesti s pomocou kresťanskej viery a nádeje," uvádza sa vo vyjadrení nuncia, ktoré zverejnila Spišská diecéza.

Sedem zranených

Okrem troch obetí si tragédia pri Spišskej Kapitule vyžiadala siedmich zranených. Išlo o účastníkov diecézneho stretnutia mládeže s biskupom, ktoré sa malo konať na Spišskej Kapitule. Prihlásilo sa naň približne 1 600 mladých, v dôsledku udalostí ho zrušili.

Väčšina zo zranených bola v sobotu v stabilizovanom stave, ako informoval minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD), jedno dievča v nemocnici v Košiciach bojovalo o život. Mladí skončili pod autobusom, ktorý sa doposiaľ z neznámych príčin pohol.

Dychová skúška u vodiča bola podľa ministra negatívna. Tragédiu vyšetruje polícia. „Stalo sa to, že autobus, ktorý doviezol mládež na stretnutie, sa pohol, keď z neho vystúpili, a tlačil ľudí pod seba," opísal v sobotu udalosti pre agentúru SITA primátor Spišského Podhradia Michal Kapusta.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Sobotu 18. máj 2024

horoskopy na dnes sobotu 18 maj 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Sobotu 18. máj 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes sa dostanete do jednej zložitejšej situácie v akej ste sa už aspoň raz ocitli aj v minulosti. Mali by ste mať preto skúsenosti, ako sa z toho dostať. Riaďte sa svojim rozumom, ale aj citom.

Býk 21.4. - 21.5.

Máte možnosť uzavrieť výhodnú obchodnú zmluvu alebo lacno získať veci. Chcete sa vyhnúť rodinnému problému? Večer sa ponáhľajte domov.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Dnes budete mať možnosť dokázať svoju samostatnosť, po ktorej tak veľmi túžite. Aj keď to nemusí byť práve najpohodlnejšie, dokážete sa premôcť. Nemali by ste to však preháňať.

Rak 22.6. - 22.7.

Čakajú vás obrovské povinnosti. Budete ich pociťovať ako bremeno, ale v budúcnosti vám to prinesie úspech. Právne otázky radšej odložte.




Všetky Horoskopy pre Sobotu 18. máj 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie