• Dnes je: Streda 26. júna 2024 meniny má Adriána

Slováci v príprave na MS v hokeji podľahli Čechom, rozhodla prvá tretina

Slováci v príprave na MS v hokeji podľahli Čechom, rozhodla prvá tretina

Slovenská hokejová reprezentácia podľahla hostiteľovi svetového šampionátu 2:4.

26.4.2024 (SITA.sk) - Slovenská hokejová reprezentácia v príprave na májové majstrovstvá sveta v Česku zaznamenala druhú prehru, v piatok v Trenčíne podľahla hostiteľovi svetového šampionátu 2:4.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho v apríli odohrali už piaty duel a doteraz si pripísali tri víťazstvá a dve prehry.

Premiérový duel v sezóne

V aktuálnej sezóne obaja súperi absolvovali premiérový vzájomný duel. V histórii si zmerali sily už 74-krát a Česi dosiahli 52. triumf, okrem toho sa zrodilo aj sedem remíza a 15-krát zvíťazili Slováci. Český tím zaznamenal nad Slovákmi už piatu výhru bez prerušenia, zatiaľ naposledy slovenskí hokejisti tohto súpera zdolali v apríli 2022 v Spišskej Novej Vsi v príprave na MS.

Slovenskému výberu vôbec nevyšla prvá tretina. Česi boli aktívnejší, korčuľovali rýchlejšie a mali výrazne viac streleckých pokusov. Kým tím SR preveril súperovho brankára Lukáša Klimeša len trikrát, česká reprezentácia mala 19 takých pokusov a tri puky skončili za Samuelom Hlavajom. Skóre stretnutia otvoril presným zásahom v početnej výhode Jakub Vrána, poistku potom pridali Jakub Flek a Matěj Stránský.

Prvá tretina bola príliš

V úvode druhej časti síce v presilovke skorigoval Andrej Kudrna po prihrávke kapitána Matúša Sukeľa spoza bránky, no na rozdiel troch gólov upravil v 57. minúte Libor Zábranský. Bodku za stretnutím dal gól Samuela Takáča, ktorý 90 sekúnd pred treťou sirénou len zmiernil prehru Slovákov. Tí mali v súboji viacero šancí, puky však viackrát poslali len do konštrukcie českej bránky.

„Prehrali sme prvú tretinu, neboli sme pripravení a mali sme veľa strát. Bojovali sme, ale prvá tretina bola príliš... Počas prestávky som hráčov čakal v kabíne, čo nezvyknem. Povedal im, že tým, že tam som, niečo nie je dobré. Nebolo akceptovateľné, aby sme tak odohrali prvú tretinu," uviedol tréner Craig Ramsay v prenose JOJ Šport.

Pred odchodom na MS do Česka (10. - 26. mája) budú hrať slovenskí hokejisti už len doma. Odvetu proti Čechom absolvujú už v sobotu v Bratislave, v Žiline na nich čaká súboj proti Poliakom (3. mája) a generálkou na svetový šampionát bude bratislavský duel proti Američanom (7. mája). Na MS sa slovenskí hráči SR v základnej skupine v Ostrave a ich súpermi budú postupne Nemci, Kazachovia, Američania, Poliaci, Francúzi, Lotyši a Švédi.

Medzištátny prípravný zápas výberov mužov - Trenčín:

Slovensko - Česko 2:4 (0:3, 1:0, 1:1), doplnkové sam. nájazdy: 2:2

Góly: 23. Kudrna (Sukeľ, Kollár), 59. Takáč (Kollár, Kašlík) - 13. Vrána (Ticháček, Kovařčík), 18. Flek (D. Špaček), 19. Stránský (Beránek), 57. Zábranský (Kovařčík)

Vylúčení: 4:6 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Hronský, Štefik - Durmis, D. Konc ml. (všetci SR), 6150 divákov

Zostavy:

Slovensko: Hlavaj - Bučko, Ivan, Grman, Bačik, Gachulinec, Golian, Brincko, Petrovický - Lantoši, Cingel, Baláž - Cehlárik, M. Sukeľ, Kudrna - Faško-Rudáš, Tamáši, Okuliar - Kašlík, Kollár, Takáč - Petrovský

Česko: Klimeš - Zábranský, Kempný, D. Špaček, Krejčík, Pyrochta, Ticháček, Šustr, Ščotka - Kaše, M. Špaček, Červenka - Chlapík, Tomášek, Vrána - Flek, Kovařčík, Lenc - Stránský, Filippi, Beránek

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Stredu 26. jún 2024

horoskopy na dnes stredu 26 jun 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Stredu 26. jún 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Neplytvajte zbytočne energiou. Ak sa k niekomu správate milo zo súcitu, dlho vám takéto "nadšenie" nevydrží. A navyše - práve váš chránenec vám môže uštedriť úder pod pás.

Býk 21.4. - 21.5.

Nenechajte sa znechutiť momentálnou situáciou a pokračujte v nasadenom tempe. Nakoniec dobre viete, že čím viac prekážok máte pred sebou, tým viac vás to priťahuje.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Možno by ste chceli na poslednú chvíľu zmeniť svoje plány. Ak však neurobíte dostatočné bezpečnostné opatrenia musíte rátať s istým rizikom. V jednej záležitosti vás čaká prekvapenie.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes vás zaujme niekto svojimi zaujímavými názormi. Radi by ste sa s ním porozprávali, aby ste sa zbavili svojich pochybností. Nenechajte si nahovoriť niečo, o čom nie ste skalopevne presvedčení.




Všetky Horoskopy pre Stredu 26. jún 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie