• Dnes je: Piatok 28. júna 2024 meniny má Beáta

Florida sa teší z historicky prvého Stanleyho pohára, Edmonton nenapodobnil kúsok Toronta spred 82 rokov (video)

Florida sa teší z historicky prvého Stanleyho pohára, Edmonton nenapodobnil kúsok Toronta spred 82 rokov (video)

Rozhodujúci duel „rozsekol“ na konci druhej tretiny Sam Reinhart.

25.6.2024 (SITA.sk) - Hokejisti Floridy Panthers oslavujú premiérový zisk Stanleyho pohára.

Po minuloročnom neúspešnom finále proti Vegas Golden Knights si napravili chuť v tohtosezónnom finále play-off proti Edmontonu Oilers a hoci v sérii s „olejármi“ stratili vedenie 3:0, v rozhodujúcom siedmom dueli na domácom ľade v Sunrise triumfovali 2:1 a dosiahli historický úspech. Rozhodujúci duel „rozsekol“ na konci druhej tretiny Sam Reinhart.

Historický „comeback" Edmontonu sa nekonal

Panteri“ inkasovali v predchádzajúcich troch dueloch až osemnásť gólov, pričom sami sa strelecky presadili iba päťkrát, čím dovolili Edmontonu pomýšľať na historický „comeback“.

Ten sa však napokon nekonal. Aj vďaka brankárovi Sergejovi Bobrovskému, ktorý v zápase číslo sedem pustil za svoj chrbát iba jednu z 24 striel, ktoré naňho smerovali.

Nebolo to ľahké, ale stálo to za to. Chcem si to užiť,“ okomentoval víťazstvo 35-ročný rodák z ruského Novokuznecka.

Motivácia navyše

Už to nie je sen. Konečne je to realita. Nemôžem tomu uveriť,“ vyhlásil útočník Floridy Matthew Tkachuk, syn legendárneho Keitha Tkachuka.

Ten mal proti Edmontonu o motiváciu navyše, keďže pred pôsobením na Floride hrával v tíme Calgary Flames. A to je odveký rival Edmontonu.

Pozdravujem mojich fanúšikov v Calgary. Viete, že som nemohol dovoliť, aby to Edmonton vyhral.“

Kapitán Edmontonu smútil

Keďže Edmonton nedotiahol siedmy duel do úspešného konca, nestal sa po Toronte druhým tímom v histórii súťaže, ktorý dokráčal k zisku Stanleyho pohára po otočke z 0:3 na 4:3. Maple Leafs to dokázali ešte v roku 1942. „Olejári“ zároveň neukončili 31-ročné čakanie kanadského tímu na zisk najcennejšej hokejovej zámorskej trofeje. Zatiaľ posledný kanadský šampión bol Montreal v roku 1993.

Krátko predtým, ako sme dostali gól na 1:2, sme sa mohli ujať vedenia my,“ smútil kapitán Oilers Connor McDavid, pre ktorého mohlo byť slabšou náplasťou aspoň to, že ho vyhlásili na najužitočnejšieho hráča play-off. McDavid sa stal iba druhým korčuliarom po Reggiem Leachovi z Philadelphie Flyers v roku 1976, ktorý dostal Trofej Conna Smythea po tom, ako so svojím tímom prehral vo finále play-off.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Remišová podá podnet na kontrolu využívania vládneho špeciálu v súvislosti s výletom niektorých ministrov na ME vo futbale 2024

remisova poda podnet na kontrolu vyuzivania vladneho specialu v suvislosti s vyletom niektorych ministrov na me vo futbale 2024

28.6.2024 (SITA.sk) - Poslankyňa Veronika Remišová (klub hnutia Slovensko, Za ľudí a ) podá na Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) SR podnet na kontrolu využívania vládneho špeciálu v súvislosti s kauzou „papalášskeho výletu" niekoľkých ministrov na Majstrovstvá Európy vo futbale vo Frankfurte nad Mohanom.

Využívanie vládneho špeciálu

Podľa Remišovej existujú vážne podozrenia na neefektívnosť a nehospodárnosť pri využívaní vládneho špeciálu zo strany predstaviteľov vlády Roberta Fica (Smer-SD) a iných osôb, a to spôsobom, ktorý vykazuje znaky zneužívania finančných prostriedkov daňových poplatníkov na súkromné účely.

„Verejnosti doteraz nebol sprístupnený zoznam pasažierov predmetného letu, pričom aj z medializovaných informácií vyplývajú pochybnosti o tom, kto sa v skutočnosti na palube špeciálu nachádzal a akým spôsobom a či plnil služobné úlohy, ktoré by zakladali dôvod na využitie služieb vládneho špeciálu," uviedla Remišová.

Dodala, že „papalášsky výlet" ministrov môže byť len „špičkou ľadovca" zneužívania štátnych peňazí na súkromnú zábavu „niekoľkých vyvolených".

Nešlo o voľnočasovú aktivitu

Politickí predstavitelia leteli na futbalové Majstrovstvá Európy v Nemecku na základe oficiálneho pozvania, nešlo o voľnočasovú aktivitu ústavných činiteľov. Ministerstvo vnútra (MV) SR to uviedlo v reakcii na medializované informácie o leteckej ceste štátnych predstaviteľov do dejiska konania futbalového šampionátu.

MV SR informovalo, že predstaviteľov vládneho kabinetu i parlamentu oficiálne pozvali zo Slovenského futbalového zväzu aj Únie európskych futbalových zväzov (UEFA).

Kto každý bol na palube?

Podľa rezortu je to v prípade takýchto významných športových podujatí na podporu národného družstva bežné i vo svete. MV SR doplnilo, že vo vládnom špeciáli cestovali aj zástupcovia policajných zložiek, ktorí sa podieľajú na bezpečnostných opatreniach spolu s nemeckými bezpečnostnými orgánmi.

„Na palube spolu s nimi leteli dvaja podpredsedovia NR SR, traja ministri, dvaja štátni tajomníci a asi 20 zástupcov z viacerých ministerstiev," informovalo ministerstvo.


Počasie