• Dnes je: Streda 26. júna 2024 meniny má Adriána

Rusi opäť imitovali ukrajinský útok dronmi na Záporožskú jadrovú elektráreň, tvrdí vojenská rozviedka

Rusi opäť imitovali ukrajinský útok dronmi na Záporožskú jadrovú elektráreň, tvrdí vojenská rozviedka

"Nevykonávame žiadne vojenské akcie ani provokácie proti jadrovým zariadeniam," povedal predstaviteľ ukrajinskej vojenskej rozviedky Andrij Jusov.

9.4.2024 (SITA.sk) - Ruská armáda v utorok opäť imitovala útok dronmi na Zaporižžskú jadrovú elektráreň, ktorú Moskva okupuje.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Dnes sa Rusko rozhodlo predstierať, že Ukrajina zaútočila dronmi. Pozícia Ukrajiny je jasná a jednoznačná, nevykonávame žiadne vojenské akcie ani provokácie proti jadrovým zariadeniam," povedal predstaviteľ ukrajinskej vojenskej rozviedky Andrij Jusov.

Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

ME vo futbale 2024: Výsledky – utorok 25. jún

me vo futbale 2024 vysledky utorok 25 jun

26.6.2024 (SITA.sk) - Futbalisti Rakúska sa stali víťazmi D-skupiny, z C-skupiny postúpili do osemfinále Dáni aj Slovinci bez jediného víťazstva. Také je rýchle hodnotenie utorkového diania na futbalových majstrovstvách Európy v Nemecku. Spolu s Rakúšanmi idú do vyraďovacej časti aj Francúzi a Holanďania, pričom Poliaci už skôr vedeli, že v utorok sa pre nich šampionát končí.

Poľský tím napokon remizoval s Francúzmi 1:1, keď na oboch stranách z pokutového kopu uspeli ofenzívne hviezdy - za Francúzov otvoril skóre duelu v 56. minúte Kylian Mbappé, za Poliakov v 79. minúte vyrovnal Robert Lewandowski. V druhom utorkovom súboji D-skupiny si Rakúšania prekvapujúco poradili s Holanďanmi. Oranjes síce v stretnutí dvakrát stiahli najtesnejší náskok súpera, no na gól Marcela Sabitzera už nenašli recept.

V C-skupine sa v utorok zrodili dve bezgólové remízy medzi Angličanmi a Slovincami aj medzi Dánmi a Srbmi. V tabuľke teda nenastali žiadne posuny a z prvej priečky idú ďalej anglickí futbalisti, z druhej dánsky tím a z tretej slovinská reprezentácia. "Čierny Peter" zostal v rukách srbského družstva, ktoré sa s turnajom lúči po dvoch remízach.

Po utorku je známa ďalšia osemfinálová dvojica, v sobotu 29. júna proti sebe v Dortmunde nastúpia domáci Nemci a hráči Dánska.

ME vo futbale 2024 – výsledky (utorok 25. jún 2024)

C-skupina

KOLÍN NAD RÝNOM

Anglicko - Slovinsko 0:0

MNÍCHOV

Dánsko - Srbsko 0:0

D-skupina

BERLÍN

Holandsko - Rakúsko 2:3 (0:1)

Góly: 47. Gakpo, 78. Depay - 6. Malen (vlastný), 59. Schmid, 80. Sabitzer

DORTMUND

Francúzsko - Poľsko 1:1 (0:0)

Góly: 56. Mbappé (z pok. kopu) - 79. Lewandowski (z pok. kopu)

ME vo futbale 2024 – program (streda 26. jún 2024)

C-skupina:

SLOVENSKO - Rumunsko (Frankfurt nad Mohanom, 18.00)

Ukrajina - Belgicko (Stuttgart, 18.00)

D-skupina:

Česko - Turecko (Hamburg, 21.00)

Gruzínsko - Portugalsko (Gelsenkirchen, 21.00)


Počasie