• Dnes je: Streda 26. júna 2024 meniny má Adriána

Nemecko plánuje do konca tohto roka ukončiť dovoz ruskej ropy a uhlia

Nemecko plánuje do konca tohto roka ukončiť dovoz ruskej ropy a uhlia

Nemecko chce do konca tohto roka fakticky ukončiť dovoz ruskej ropy a uhlia. Povedal to pre týždenník Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung nemecký minister hospodárstva Robert Habeck, podľa ktorého chce jeho krajina ukončiť používanie ruského uhlia na jeseň.

V rozhovore sa ďalej vyjadril, že Nemecko by sa tiež mohlo stať „takmer nezávislé od ruskej ropy do konca tohto roka“. Nemecko v súčasnosti pokrýva zhruba polovicu svojej spotreby uhlia a ropy dovozom z Ruska.

Habeck dodal, že zrušenie závislosti jeho krajiny od ruského zemného plynu bude náročnejšie, ale vláda pracuje „pod veľkým tlakom“, aby to urobila. Nemecká vláda minulý mesiac zastavila proces povoľovania plynovodu Nord Stream 2, ktorým sa mal prepravovať ďalší plyn z Ruska do Nemecka.

Týždenník citoval aj slová ministra Habecka, podľa ktorého by malo Nemecko byť opatrné v súvislosti s okamžitým embargom na dovoz všetkých energií z Ruska. Minister konštatoval, že by to mohlo znamenať stratu státisícov pracovných miest a kúrenie a elektrina by sa pre mnohých mohli stať nedostupné.

Nemecko uzavrelo dohodu s plynárenskou firmou Gasunie, chcú postaviť terminál na dovoz LNG

Nemecká štátna rozvojová banka KfW podpísala dohodu s holandskou plynárenskou firmou Gasunie a nemeckou energetickou spoločnosťou RWE na výstavbu terminálu na dovoz skvapalneného zemného plynu (LNG).

Ako v sobotu informovalo nemecké ministerstvo hospodárstva, memorandum o výstavbe LNG terminálu v meste Brunsbüttel na nemeckom pobreží Severného mora podpísali v piatok. Nezverejnili pritom finančné detaily ani časový plán.

Terminál bude prevádzkovať Gasunie, ktorú vlastní holandský štát, a nemecká rozvojová banka KfW bude mať 50-percentný podiel. Dlhodobým plánom je podľa ministerstva v budúcnosti terminál prispôsobiť na import derivátov zeleného vodíka.

Nemecký kancelár Olaf Scholz minulý víkend oznámil, že jeho krajina rýchlo vybuduje dva terminály na LNG, jeden v Brunsbütteli a druhý vo Wilhelmshavene. Nemecko chce totiž v súvislosti s vojnou na Ukrajine zredukovať svoju závislosť od ruského plynu.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Stredu 26. jún 2024

horoskopy na dnes stredu 26 jun 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Stredu 26. jún 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Neplytvajte zbytočne energiou. Ak sa k niekomu správate milo zo súcitu, dlho vám takéto "nadšenie" nevydrží. A navyše - práve váš chránenec vám môže uštedriť úder pod pás.

Býk 21.4. - 21.5.

Nenechajte sa znechutiť momentálnou situáciou a pokračujte v nasadenom tempe. Nakoniec dobre viete, že čím viac prekážok máte pred sebou, tým viac vás to priťahuje.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Možno by ste chceli na poslednú chvíľu zmeniť svoje plány. Ak však neurobíte dostatočné bezpečnostné opatrenia musíte rátať s istým rizikom. V jednej záležitosti vás čaká prekvapenie.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes vás zaujme niekto svojimi zaujímavými názormi. Radi by ste sa s ním porozprávali, aby ste sa zbavili svojich pochybností. Nenechajte si nahovoriť niečo, o čom nie ste skalopevne presvedčení.




Všetky Horoskopy pre Stredu 26. jún 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie