• Dnes je: Streda 26. júna 2024 meniny má Adriána

Kotlebovci predstavili kandidátku na post predsedníčky Prešovského kraja, Tomková chce zlepšiť stav ciest či školstva

Kotlebovci predstavili kandidátku na post predsedníčky Prešovského kraja, Tomková chce zlepšiť stav ciest či školstva

Tomková ma 49 rokov a pracuje ako odborná zástupkyňa v Agentúre domácej ošetrovateľskej starostlivosti.

29.8.2022 (Webnoviny.sk) - Kandidátkou strany Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) na post predsedníčky Prešovského samosprávneho kraja (PSK) je Prešovčanka Ingrid Tomková. Strana postavila do krajských volieb samostatnú kandidátku aj na poslancov v štyroch okresoch – Prešov, Bardejov, Svidník a Stará Ľubovňa. Kandidátku na post župana a krajských poslancov v piatok v Prešove predstavil líder strany Marian Kotleba.

Ťažko zdravotne postihnutá

V minulosti pracovala ako sestra v Národnom rehabilitačnom centre v Kováčovej a ako zdravotná sestra na pediatrickom oddelení v nemocnici. Je ťažko zdravotne postihnutá, keď pred 16 rokmi ostala po chorobe pripútaná na invalidný vozík.

„Tento hendikep ma poznačil, no napriek tomu som sa dvihla a začala som nielen pomáhať ľuďom, ale snažila som sa včleniť aj do spoločnosti medzi ostatných. Na poste predsedníčky kraja je mojou prioritou nielen zlepšenie stavu v zdravotnícke, ale aj v školstve, kultúre a v športe. Takisto opravy ciest, nakoľko cesty vyzerajú vo veľmi zlom stave, tak ako aj naše zdravotníctvo,“ uviedla Tomková, ktorá doteraz žiadnu politickú funkciu nezastávala.

Kandidáti v každom kraji

Ako uviedol predseda ĽSNS Marian Kotleba, strana pod jeho vedením navrhuje do jesenných spojených volieb kandidátov na post župana v každom kraji. „V Prešovskom kraji staviame kandidátku s veľmi silným životným príbehom. Kandidátku, ktorá má potenciál svojím životným príkladom ukázať, že do boja o post predsedníčky PSK nejde pre výhody, osobné a zištné dôvody, ale preto, že celý život tvrdo robila a za celý život jej nič nepadlo zadarmo do úst. A túto svoju obetavosť chce pretaviť aj do práce pre zlepšenie života všetkých obyvateľov v PSK,“ uviedol Kotleba.

Napriek samostatnej kandidátke nevylúčil ani predvolebnú spoluprácu s inými stranami. Na otázku agentúry SITA uviedol, že s niektorými stranami už rokovali a dohodli sa na ďalších postupoch, ale až po podaní kandidátnych listín a zhodnotení šancí jednotlivých kandidátov.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Utorok 25. jún 2024

horoskopy na dnes utorok 25 jun 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Utorok 25. jún 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dávajte si pozor na omyly, mali by ste potom veľa práce s ich nápravou. Možno vás potrápi trochu bolesť hlavy. Neprepínajte svoje sily, ak sa necítite vo forme, poproste o pomoc.

Býk 21.4. - 21.5.

Máte chuť aj energiu niečo tvoriť. Veľa si vás v domácnosti neužijú. Nájdete si vždy dôvod, prečo nemôžete sedieť doma. Teraz si môžete dovoliť trochu sebeckosti a myslieť na svoj prospech.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Vaši známi budú potrebovať radu a vy nesklamete. Asi pôjde o oblasť, v ktorej vynikáte. Podvečer dobre sledujte každého, kto vám vojde do cesty.

Rak 22.6. - 22.7.

Peniaze zbytočne nerozhadzujte a nešpekulujte. Môžete mať veľké straty. Opatrne s novotami. V zabehaných koľajach viete lepšie chodiť.




Všetky Horoskopy pre Utorok 25. jún 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie