• Dnes je: Streda 26. júna 2024 meniny má Adriána

KOOPERATIVA prináša nájomné bývanie už aj do Bratislavy – sprístupní 102 bytov v komplexe Ovocné sady Trnávka

KOOPERATIVA prináša nájomné bývanie už aj do Bratislavy – sprístupní 102 bytov v komplexe Ovocné sady Trnávka

Poisťovňa KOOPERATIVA ďalej posilňuje svoje postavenie významného poskytovateľa nájomného bývania na Slovensku.

17.6.2024 (SITA.sk) - Po predchádzajúcich skúsenostiach v iných krajských mestách rozbieha svoj prvý rozsiahly projekt komerčného prenájmu bytov aj v Bratislave. V mestskej časti Ružinov, časť Trnávka nadobudla do svojho vlastníctva 102 bytov v novopostavenom bytovom komplexe Ovocné sady. Vďaka projektu, za ktorým stojí developer JTRE, vznikla v hlavnom meste nová obytná štvrť, kde bude bývanie, vďaka modelu dlhodobého a komfortného prenájmu, ešte dostupnejšie.

Bytov určených na prenájom, ktoré ponúkajú väčšiu mieru flexibility, slobody aj finančnej dostupnosti, je na Slovensku dlhodobo nedostatok. Poisťovňa KOOPERATIVA sa v rámci svojich investičných projektov už od roku 2017 usiluje o posilňovanie tohto segmentu na domácom trhu. Opiera sa pritom o skúsenosti materskej skupiny Vienna Insurance Group, ktorá patrí medzi vedúce spoločnosti v tejto oblasti v Rakúsku.

"Koncept dlhodobého nájomného bývania funguje v Európe už celé desaťročia. Riešenie pre obyvateľov, ktorý naša poisťovňa priniesla ako prvá do slovenských miest – Košíc, Trnavy a najnovšie už aj Bratislavy – sa líši od bežného prenájmu bytov, ponúkaného individuálnymi prenajímateľmi. Jednou z najväčších výhod je vysoká miera stability, istoty a komfortu. Nájomca má záruku, že ak byt užíva v súlade so zmluvou a domovým poriadkom, má zaručené dlhodobé bývanie bez starostí, ktoré ponúka vlastníctvo či krátkodobé individuálne prenájmy," uvádza predseda predstavenstva a generálny riaditeľ poisťovne KOOPERATIVA Vladimír Bakeš. Na tomto princípe je postavený aj najnovší projekt nájomného bývania v bratislavskej Trnávke, ktorý prináša KOOPERATIVA v spolupráci so spoločnosťou JTRE.

Na nájomcov čaká 102 zariadených bytov spolu s parkovacím miestom

Poisťovňa KOOPERATIVA v rámci rezidenčného projektu Ovocné sady odkúpila od developera kompletný bytový dom. Ten disponuje na šiestich poschodiach spolu tridsiatimi 1-izbovými, šesťdesiatimi 2-izbovými a dvanástimi 3-izbovými bytmi s výmerami od 29 do 70 metrov štvorcových. Súčasťou každého bytu je balkón aj prislúchajúci pivničný priestor. Koncept, ktorý na trhu nájomného bývania presadzuje najväčšia slovenská poisťovňa, ponúka v cene finančne dostupného prenájmu už aj moderné vybavenie bytov, parkovacie miesto, profesionálnu údržbu a správu bytového domu.

Prenájom bytu v projekte Ovocné sady ocenia najmä rodiny s deťmi, ktoré hľadajú dostupné bývanie v strednom a vyššom štandarde, a tiež aktívni ľudia s množstvom príležitostí na trávenie voľného času. Nová obytná štvrť v rámci bratislavskej mestskej časti Ružinov – Trnávka ponúka kvalitné a praktické byty postavené vo funkčnej architektúre spolu s verejnými priestormi a výbornými možnosťami na šport či relax. Jej súčasťou je rozsiahly centrálny park s detským ihriskom, komunitným grilom a verejnou materskou školou. Benefitmi lokality sú aj blízkosť viacerých nákupných centier a praktické napojenie na diaľničný obchvat aj na mestskú hromadnú dopravu.

"Spolupráca s poisťovňou Kooperativa je pre nás pilotným projektom dlhodobého komerčného prenájmu bytov, pri ktorom sme si nastavili formu partnerstva so stabilným a skúseným poskytovateľom tohto konceptu s perspektívou dlhodobej spolupráce. Náš najväčší rezidenčný projekt Ovocné sady Trnávka sme od začiatku koncipovali ako najdostupnejšie bývanie vo svojom segmente v Bratislave. Vďaka centrálnemu parku s množstvom herných a komunitných prvkov a verejnej materskej škole spolu s praktickými dispozíciami bytov v kvalitnom štandarde prilákal veľa rodín a mladých ľudí, ktorí si tu našli svoje prvé vlastné bývanie. Správnosť navrhnutého konceptu, štruktúry bytov a ich veľkostí potvrdzuje aj nadviazanie spolupráce s Kooperativou," hovorí Peter Píš, obchodný riaditeľ JTRE.

Byty na prenájom budú dostupné od jesene 2024

Predmetný bytový dom v projekte Ovocné sady bol skolaudovaný v máji tohto roka. Nadobudnuté byty po ich zariadení poskytne poisťovňa KOOPERATIVA do prenájmu pre prvých nájomcov od jesene.

"Poskytnutím 102 bytov do komerčného prenájmu v rámci rezidenčného projektu partnerskej spoločnosti JTRE ďalej napredujeme v jasne vytýčenej stratégii prinášať možnosti komfortného a finančne dostupného nájomného bývania pre ľudí po celom Slovensku. Novou ponukou v hlavnom meste rozširujeme naše portfólio 111 už prenajímaných bytov v našich bytových domoch v Košiciach a Trnave," približuje za poisťovňu KOOPERATIVA Vladimír Bakeš a dodáva, že do ponuky budúci rok pribudne ďalších 121 nájomných bytov vo vlastnom rozostavanom projekte Lesopark Žilina a o rok neskoaj ďalších 273 bytov v rámci investičného projektu v Nitre.

Aktuálne realizovanou investíciou poisťovne KOOPERATIVA je aj výstavba garážového domu v Banskej Bystrici, ktorý do konca roka 2024 sprístupní státie pre vyše 220 áut a prinesie tak obyvateľom ekonomické a zároveň ekologické riešenie problému s parkovaním v centre mesta.

Informačný servis

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Stredu 26. jún 2024

horoskopy na dnes stredu 26 jun 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Stredu 26. jún 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Neplytvajte zbytočne energiou. Ak sa k niekomu správate milo zo súcitu, dlho vám takéto "nadšenie" nevydrží. A navyše - práve váš chránenec vám môže uštedriť úder pod pás.

Býk 21.4. - 21.5.

Nenechajte sa znechutiť momentálnou situáciou a pokračujte v nasadenom tempe. Nakoniec dobre viete, že čím viac prekážok máte pred sebou, tým viac vás to priťahuje.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Možno by ste chceli na poslednú chvíľu zmeniť svoje plány. Ak však neurobíte dostatočné bezpečnostné opatrenia musíte rátať s istým rizikom. V jednej záležitosti vás čaká prekvapenie.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes vás zaujme niekto svojimi zaujímavými názormi. Radi by ste sa s ním porozprávali, aby ste sa zbavili svojich pochybností. Nenechajte si nahovoriť niečo, o čom nie ste skalopevne presvedčení.




Všetky Horoskopy pre Stredu 26. jún 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie