• Dnes je: Pondelok 07. októbra 2024 meniny má Eliška

Vláda odvolala troch členov Súdnej rady a namiesto nich vymenovala troch nových

Vláda odvolala troch členov Súdnej rady a namiesto nich vymenovala troch nových

Z pozície členov Súdnej rady kabinet odvolal Evu Mišíkovú, Ľudovíta Bradáča a Katarínu Javorčíkovú.

2.11.2023 (SITA.sk) - Vláda vo štvrtok odvolala členov Súdnej rady SR a vymenovala nových. Z pozície členov Súdnej rady kabinet týmto dňom odvolal Evu Mišíkovú, Ľudovíta Bradáča a Katarínu Javorčíkovú.

Za členov Súdnej rady vymenovali Ľudmilu Joanidisovú, Martina Bezáka a Magdalénu Hromcovú.

Ľudmila Joanidisová pôsobila od roku 2005 ako notárka a členka vzdelávacej komisie Notárskej komory SR. Od roku 2011 bola členkou prezídia Notárskej komory SR.

Martin Bezák pôsobil od roku 2009 ako advokátsky koncipient a od roku 2013 ako advokát vykonávajúci advokáciu samostatne.

Magdaléna Hromcová pôsobí od roku 2017 ako členka Predsedníctva Slovenskej advokátskej komory. Od roku 2018 do roku 2020 bola členkou Súdnej rady SR.

V súčasnosti je aj podporedsedníčkou Slovenskej advokátskej komory a predsedníčkou správnej rady Nadácie slovenskej advokácie.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Pellegrini by sa divil, keby vláda riešila Kotlárovu správu o pandémii koronavírusu

pellegrini by sa divil keby vlada riesila kotlarovu spravu o pandemii koronavirusu

6.10.2024 (SITA.sk) - Prezident Peter Pellegrini by sa podľa vlastných slov veľmi divil, keby sa vláda s plnou vážnosťou zaoberala správou vládneho splnomocnenca a poslanca Petra Kotlára (klub SNS) o pandémii koronavírusu.

Povedal to v rozhovore pre spravodajskú televíziu TA3.

"Ak by sa vláda mala zaoberať tým, či ide o biologickú zbraň, či ide o nanočipy, ktoré do ľudí cez tieto vakcíny do ľudí pichali a nezaoberala sa napríklad tým, že máme stovky mostov v dezolátnom stave, ktoré, tak ako sme videli v Banskej Bystrici, postupne začnú padať ako domčeky z karát," vyhlásil Pellegrini.

"Ale ak budeme riešiť takéto správy od pána Kotlára s tým všetkým, čo tam je napísané... Keď bude Slovensko napríklad jediné, čo si nedovolil ani Kim Čong Un v Severnej Kórei, sa vzďaľovať od nejakých medzinárodných organizácií ako jediná krajina na svete, len preto, že si to želá pán Kotlár a spol, tak ja neviem, či toto je správna cesta pre Slovensko," vyhlásil Pellegrini.


Počasie