• Dnes je: Nedeľa 06. októbra 2024 meniny má Natália

Plaváková sa stala podpredsedníčkou Aliancie liberálov a demokratov pre Európu. Aké hodnoty chce presadzovať? (foto)

Plaváková sa stala podpredsedníčkou Aliancie liberálov a demokratov pre Európu. Aké hodnoty chce presadzovať? (foto)

Poslankyňa skonštatovala, že nielen na Slovensku čelíme vzostupu krajne pravicových strán a ohrozeniu demokracie.

6.10.2024 (SITA.sk) - Poslankyňu Progresívneho Slovenska Luciu Plavákovú zvolili za podpredsedníčku Aliancie liberálov a demokratov pre Európu (ALDE). Ako ďalej progresívci informovali, počas dvojročného mandátu sa chce Plaváková venovať presadzovaniu rovnosti, transparentnosti a solidarity.

"Toto sú hodnoty, ktoré si vážim profesionálne ako politička a právnička, ale aj osobne ako mama. Musíme brániť právny štát, prijať rozmanitosť a zabezpečiť práva a zastúpenie všetkých menšín a zraniteľných skupín. V tomto bude dôležitá aj podpora našich spojencov v iných krajinách,” uviedla Plaváková.

Poslankyňa zároveň skonštatovala, že nielen na Slovensku čelíme vzostupu krajne pravicových strán a ohrozeniu demokracie. Deje sa tak totiž naprieč Európou.

"Môže to byť frustrujúce a vyčerpávajúce, ale napriek tomu musíme pokračovať v boji za to, v čo veríme. Za naše liberálne hodnoty, ktoré boli základom sily Európy v minulosti, v súčasnosti a budú aj v budúcnosti,” dodala Plaváková.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k téme: ALDE Aliancia liberálov a demokratov za Európu, podpredsedníčka
Zdroj: SITA.sk - Plaváková sa stala podpredsedníčkou Aliancie liberálov a demokratov pre Európu. Aké hodnoty chce presadzovať? (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Pellegrini očakával demisiu inej ministerky, Dolinková podľa neho urobila kopec dobrej práce

pellegrini ocakaval demisiu inej ministerky dolinkova podla neho urobila kopec dobrej prace

6.10.2024 (SITA.sk) - Prezident Peter Pellegrini očakával, že výmenou prvého člena súčasnej vlády nebude demisia ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD), ale inej ministerky.

"Ale osud sa vyvinul tak, ako sa vyvinul," skonštatoval prezident. Zároveň mu je ľúto, že Dolinková zo svojho postu odchádza preto, že necíti podporu predsedu vlády a vlády ako takej.

"Myslím si, že urobila kopec dobrej práce. Samozrejme, že nemohla za 11 mesiacov vyriešiť problémy, ktoré sa v slovenskom zdravotníctve nakopili za posledných 20 rokov," zdôraznila hlava štátu.

Pelegrini zároveň odkázal, že demisiu Dolinkovej príjme vtedy, keď bude z rúk premiéra Roberta Fica (Smer-SD) vidieť adekvátnu náhradu.

"To znamená, nebudem prijímať demisiu pani ministerky okamžite a poverovať zatiaľ nejakého člena vlády, kým sa nenájde jej nástupca. To si rezort zdravotníctva nemôže dovoliť," dodal prezident.


Počasie