• Dnes je: Pondelok 07. októbra 2024 meniny má Eliška

Kaliňák: Dlho sme boli rozmaznávaní, že vojna je niekde veľmi ďaleko

Kaliňák: Dlho sme boli rozmaznávaní, že vojna je niekde veľmi ďaleko

Podľa 98-ročného vojnového veterána Vladimíra Strmeňa si v nedeľu pripomíname obete, ktoré položili naši osloboditelia.

6.10.2024 (SITA.sk) - Obyvatelia Slovenska boli dlhé desaťročia rozmaznávaní predstavou, že vojna je niečo, čo je veľmi ďaleko. Ako dnes ďalej pri príležitosti 80. výročia Karpatsko-duklianskej operácie povedal minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD), keď je však vojna hneď za našimi hranicami, vieme čo to znamená.

„To zastavenie bojov je proste pre každého strašne dôležité, lebo zomierajú tisícky ľudí a všetky takéto veci sa majú riešiť predovšetkým za rokovacími stolmi," skonštatoval minister. Doplnil, že radšej rokovať aj 10 rokov, ale v konečnom dôsledku ušetriť životy.

Podľa 98-ročného vojnového veterána Vladimíra Strmeňa si v nedeľu pripomíname obete, ktoré položili naši osloboditelia. „Toto sú naši osloboditelia, Tí ktorých tu máme na týchto cintorínoch," vyhlásil. Zároveň skonštatoval, že je rád, že súčasná generácia nepozná hrôzy vojny. „Vojna je najhoršie zlo. Vo vojne tečie krv, rozpadajú sa rodiny, umierajú nevinní ľudia," dodal Strmeň.

Viac k téme: Minister obrany SR
Zdroj: SITA.sk - Kaliňák: Dlho sme boli rozmaznávaní, že vojna je niekde veľmi ďaleko

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Pellegrini očakával demisiu inej ministerky, Dolinková podľa neho urobila kopec dobrej práce

pellegrini ocakaval demisiu inej ministerky dolinkova podla neho urobila kopec dobrej prace

6.10.2024 (SITA.sk) - Prezident Peter Pellegrini očakával, že výmenou prvého člena súčasnej vlády nebude demisia ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD), ale inej ministerky.

"Ale osud sa vyvinul tak, ako sa vyvinul," skonštatoval prezident. Zároveň mu je ľúto, že Dolinková zo svojho postu odchádza preto, že necíti podporu predsedu vlády a vlády ako takej.

"Myslím si, že urobila kopec dobrej práce. Samozrejme, že nemohla za 11 mesiacov vyriešiť problémy, ktoré sa v slovenskom zdravotníctve nakopili za posledných 20 rokov," zdôraznila hlava štátu.

Pelegrini zároveň odkázal, že demisiu Dolinkovej príjme vtedy, keď bude z rúk premiéra Roberta Fica (Smer-SD) vidieť adekvátnu náhradu.

"To znamená, nebudem prijímať demisiu pani ministerky okamžite a poverovať zatiaľ nejakého člena vlády, kým sa nenájde jej nástupca. To si rezort zdravotníctva nemôže dovoliť," dodal prezident.


Počasie