• Dnes je: Nedeľa 06. októbra 2024 meniny má Natália

Vojnu na Ukrajine si želá Západ, zopakoval Fico

Vojnu na Ukrajine si želá Západ, zopakoval Fico

Premiér zároveň povedal, že na budúci rok by pri príležitosti 80.

6.10.2024 (SITA.sk) - Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) opätovne vyhlásil, že vojnu na Ukrajine si želá Západ. Ako povedal v rozhovore pre STVR, vojna pokračuje len preto, že je podporovaná Západom za účelom "položiť Rusov na kolená".

"V krajine, ktorá je susednou krajinou Slovenska, prebieha vojenský konflikt, kde sa naozaj zabíjajú Slovania a kde Európa toto zabíjanie významne podporuje," vyhlásil Fico. Ako ďalej uviedol, konflikt sa však nedá vyriešiť vojensky.

.

"Prosím, netrpme tou rusofóbiou. Nehovorme automaticky hneď, keď sa pozitívne vyjadrujeme na adresu Červenej armády alebo bývalého Sovietskeho zväzu, že sme nejakí Putinovi agenti," zdôraznil Fico.

Doplnil, že v Moskve by sa chcel poďakovať osloboditeľom. "Pretože sloboda na Slovensko prišla z východu," dodal premiér.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Pellegrini očakával demisiu inej ministerky, Dolinková podľa neho urobila kopec dobrej práce

pellegrini ocakaval demisiu inej ministerky dolinkova podla neho urobila kopec dobrej prace

6.10.2024 (SITA.sk) - Prezident Peter Pellegrini očakával, že výmenou prvého člena súčasnej vlády nebude demisia ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD), ale inej ministerky.

"Ale osud sa vyvinul tak, ako sa vyvinul," skonštatoval prezident. Zároveň mu je ľúto, že Dolinková zo svojho postu odchádza preto, že necíti podporu predsedu vlády a vlády ako takej.

"Myslím si, že urobila kopec dobrej práce. Samozrejme, že nemohla za 11 mesiacov vyriešiť problémy, ktoré sa v slovenskom zdravotníctve nakopili za posledných 20 rokov," zdôraznila hlava štátu.

Pelegrini zároveň odkázal, že demisiu Dolinkovej príjme vtedy, keď bude z rúk premiéra Roberta Fica (Smer-SD) vidieť adekvátnu náhradu.

"To znamená, nebudem prijímať demisiu pani ministerky okamžite a poverovať zatiaľ nejakého člena vlády, kým sa nenájde jej nástupca. To si rezort zdravotníctva nemôže dovoliť," dodal prezident.


Počasie