• Dnes je: Nedeľa 19. mája 2024 meniny má Gertrúda

Útok na koksáreň v Avdijivke by pre Rusko znamenal veľké straty, nachádza sa na strategickej pozícií

Útok na koksáreň v Avdijivke by pre Rusko znamenal veľké straty, nachádza sa na strategickej pozícií

Avdijivka má pre Ruskú federáciu politický význam, pretože sa nachádza blízko mesta Doneck, ktoré Rusi ovládajú od roku 2014.

16.11.2023 (SITA.sk) - Britské obranné spravodajstvo predpokladá, že Rusi utrpia veľké straty, ak sa rozhodnú zaútočiť na koksáreň v ukrajinskom meste Avdijivka v Doneckej oblasti.

Strategická pozícia

Spravodajská služba britského rezortu obrany to uviedla v najnovšej správe o vývoji vojny na Ukrajine, ktorú vo štvrtok zverejnila na platforme X. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Koksáreň v Avdijivke je na strategickej pozícii nad hlavnou cestou do mesta, takže ak by ju dobyli ruské okupačné sily, pre Ukrajinu by bolo ťažšie zásobovať mesto.

Politický význam

„Avšak tento priemyselný podnik poskytuje Ukrajine obrannú výhodu a ruské sily pravdepodobne utrpia značné straty, ak sa na objekt pokúsia zaútočiť," konštatuje britské ministerstvo obrany.

Obranné spravodajstvo Veľkej Británie dodáva, že Avdijivka má pre Ruskú federáciu politický význam, pretože sa nachádza blízko mesta Doneck, ktoré Rusi ovládajú od roku 2014.

Vojna na Ukrajine podľa Steinmeiera neupadne do zabudnutia, momentálne by si však žiadala viac pozornosti

Nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier vyhlásil, že v jeho krajine neupadne do zabudnutia vojna na Ukrajine, nech by v to ruský vodca Vladimir Putin akokoľvek dúfal.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Vojna nedostáva dostatočnú pozornosť

Ako referuje web tagesschau.de, Steinmeier to povedal na nemecko-ukrajinskej konferencii o miestnom partnerstve v Lipsku, na ktorej sa zúčastnil aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

„Ukrajina potrebuje našu podporu ešte viac teraz, keď je vojna aj na Blízkom východe a vojne na Ukrajine sa už nedostáva takej pozornosti, ktorú tak veľmi potrebuje. Putin počíta s tým, že svet zabudne na Ukrajinu,“ povedal Steinmeier, no dodal, že Nemecko takú láskavosť šéfovi Kremľa nerobí a ani neurobí.

Nezákonná a agresívna vojna

„Nezmierime sa s nezákonnou a agresívnou vojnou Ruska,“ zdôraznil nemecký prezident. Dodal, že ruským režimom nie je ohrozená len samotná Ukrajina, ale aj jej susedia.

Nemecká vláda sa nedávno dohodla na zdvojnásobení rozpočtu na vojenskú pomoc Ukrajine v roku 2024. Pôvodne boli vyčlenené štyri miliardy eur, ale Berlín túto sumu navýšil na osem miliárd. Nemecko je po Spojených štátoch druhým najväčším poskytovateľom vojenskej pomoci Ukrajine.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Nedeľu 19. máj 2024

horoskopy na dnes nedelu 19 maj 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Nedeľu 19. máj 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Máte sťažené podmienky? Môžete za ne i vy. Zdá sa, že to preháňate so skromnosťou. Ak sa rozhodnete pre razantnejší postup, nezabudnite na toleranciu. Vyplatí sa vám to.

Býk 21.4. - 21.5.

Kozmické priestory vyžarujú potrebnú energiu pre vaše upokojenie. Máte šancu vyriešiť všetky nepríjemnosti spojené s prácou i súkromným životom.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Dnes vám práce neubudne. Budete zahĺbení len do svojich citových problémov. Konajte ohľaduplne, ak vás priateľ požiada o pomoc.

Rak 22.6. - 22.7.

Sústreďte sa na pracovné záležitosti. Vyplatili ste všetky dlžoby? V citových veciach nepodliehajte tak ľahkovernosti, urobte si menšiu bilanciu.




Všetky Horoskopy pre Nedeľu 19. máj 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie