• Dnes je: Nedeľa 06. októbra 2024 meniny má Natália

Tatar posilní slovenský tím na MS v Česku, zrejme si zahrá aj proti trom spoluhráčom zo Seattlu

Tatar posilní slovenský tím na MS v Česku, zrejme si zahrá aj proti trom spoluhráčom zo Seattlu

Sezóna Tatarovi zďaleka nevyšla podľa predstáv.

23.4.2024 (SITA.sk) - Slovensko má štvrtého hráča z NHL s potvrdenou účasťou na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta v hokeji v Česku (10.- 26. 5.). Po Jurajovi Slafkovskom, Šimonovi Nemcovi a Martinovi Pospíšilovi príde do Ostravy reprezentovať aj Tomáš Tatar.

Potvrdil to generálny manažér tímu Seattle Kraken, v ktorom Tatar dohrával aktuálnu sezónu. Informoval o tom generálny manažér Seattle Kraken Ron Francis na webe denník The Seattle Times.

Rokovania o novej zmluve?

Dlhodobo najlepší slovenský útočník v NHL v tímoch Colorada a Seattlu nazbieral 24 bodov (9+15) a po prvý raz od sezóny 2012/2013 nepokoril hranicu 10 strelených gólov a 30 získaných bodov.

Vtedy v drese Detroitu odohral iba 18 zápasov so 7 bodmi, aktuálne má v nohách porciu 70 zápasov v sezóne 2023/2024. Majstrovstvá sveta môžu Tatarovi pomôcť aj pri rokovaní o novej zmluve, ktorú zatiaľ nemá.

Reprezentovať bude sedem hráčov

Keďže Seattle neprešiel bránami play-off v tomto súťažnom ročníku, možnosť reprezentovať na majstrovstvách sveta využije až sedem hráčov Kraken.

Podľa Francisa na pozvánku okrem Tatara pozitívne reagovali 39-ročný francúzsky útočník Pierre-Edouard Bellemare, švédsky útočník Andre Burakovsky, nemecký brankár Philipp Grubauer aj Kanaďania Jared McCann, Brandon Tanev a Jamie Oleksiak.

Keďže Francúzi, Nemci a Švédi sú súpermi Slovákov v ostravskej B-skupine MS, Tatar si zrejme zahrá proti trom svojim spoluhráčom z tejto sezóny.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Pellegrini očakával demisiu inej ministerky, Dolinková podľa neho urobila kopec dobrej práce

pellegrini ocakaval demisiu inej ministerky dolinkova podla neho urobila kopec dobrej prace

6.10.2024 (SITA.sk) - Prezident Peter Pellegrini očakával, že výmenou prvého člena súčasnej vlády nebude demisia ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD), ale inej ministerky.

"Ale osud sa vyvinul tak, ako sa vyvinul," skonštatoval prezident. Zároveň mu je ľúto, že Dolinková zo svojho postu odchádza preto, že necíti podporu predsedu vlády a vlády ako takej.

"Myslím si, že urobila kopec dobrej práce. Samozrejme, že nemohla za 11 mesiacov vyriešiť problémy, ktoré sa v slovenskom zdravotníctve nakopili za posledných 20 rokov," zdôraznila hlava štátu.

Pelegrini zároveň odkázal, že demisiu Dolinkovej príjme vtedy, keď bude z rúk premiéra Roberta Fica (Smer-SD) vidieť adekvátnu náhradu.

"To znamená, nebudem prijímať demisiu pani ministerky okamžite a poverovať zatiaľ nejakého člena vlády, kým sa nenájde jej nástupca. To si rezort zdravotníctva nemôže dovoliť," dodal prezident.


Počasie