• Dnes je: Piatok 17. mája 2024 meniny má Gizela

Nový druh žraloka objavili vedci v Austrálii, zuby má podobné tým ľudským

Nový druh žraloka objavili vedci v Austrálii, zuby má podobné tým ľudským

Žraloky majú niekoľko radov zubov a nezvyčajne veľkú čeľusť v porovnaní s lebkou, čo im umožňuje jesť mäkkýše a kôrovce.

9.8.2023 (SITA.sk) - Vedci z Austrálie objavili nový druh žraloka s bizarnými stoličkami podobnými stoličkám človeka, ktoré tieto zvieratá používajú na drvenie koristi. Referuje o tom web Live Science.

Objavili nový druh

Nový druh s názvom žralok maľovaný (Heterodontus marshallae) je súčasťou čeľade heterodontotvaré a bol klasifikovaný podľa jedinečného tvaru tela a malých rohov, ktoré mu vyčnievajú nad očami.

„Táto línia žralokov pripomína fosílie dávno vyhynutých žralokov. Teraz však vieme, že nie sú blízki príbuzní,“ tvrdí Helen ONeill, biologička z Australian National Fish Collection (ANFC).

Iba vo vodách Austrálie

Podľa štúdie zverejnenej 12. júla v časopise Diversity sa novo popísaný druh nachádza iba vo vodách pri severozápadnej Austrálii, v hĺbke približne 125 až 229 metrov.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 17. máj 2024

horoskopy na dnes piatok 17 maj 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 17. máj 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Porozmýšľajte nad vašou životosprávou. Nemali by ste začať cvičiť a otužovať sa? V práci sa nespoliehajte na druhých. Inak s úspechom nemôžete rátať.

Býk 21.4. - 21.5.

Ak prijmete jedno milé pozvanie, určite sa výborne zabavíte. Nesmiete sa však schovávať do kúta, všetci budú netrpezlivo čakať na vaše slová.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Máte zdravotné ťažkosti? Dnes sa rozhodnete pre radikálne obmedzenia stravy aj výdaja energie. Udržte si pozornosť! Niekto príde s netradičnou ponukou.

Rak 22.6. - 22.7.

Nie každé stretnutie je príjemné. Ale nebojte sa, aj toto dnešné nejako prežijete. Dávajte si pozor na to, čo poviete, a neriskujte v žiadnej situácii. Draho by vás to mohlo výjsť.




Všetky Horoskopy pre Piatok 17. máj 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie