• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Ako poskladať rubikovú kocku ? (video)

Ako poskladať rubikovú kocku ? (video)

Rouxova metóda môže byť pre niektorých ľudí ťažšia ako Fridrichova metóda, ale pre iných môže byť jednoduchšia a efektívnejšia.

Rubikova kocka je jedna z najznámejších hlavolamov všetkých čias a poskladanie jej môže byť pre mnohých výzvou.

Rubikova kocka je slávna hračka, ktorá bola vynájdená Erno Rubikom v roku 1974. Je to kubický puzzle, ktorý má šesť farebných strán a jeho cieľom je prerobiť jednotlivé strany tak, aby každá strana bola rovnakej farby.

Rubikova kocka sa stala jednou z najobľúbenejších hračiek na svete a stala sa kultovým objektom. Dnes sa konajú súťaže, kde sa súťažiaci snažia zostaviť Rubikovu kocku čo najrýchlejšie.


Tu je krok za krokom návod na poskladanie Rubikovej kocky.


1. Rozložte kocku na štyri jednoliate plochy a jednu dvojfarebnú.

2. Zostavte dolný rad tak, aby všetky farby boli správne.

3. Zostavte prostredný rad tak, aby všetky farby boli správne, s výnimkou jednej farby, ktorá bude súčasťou horného radu.

4. Zostavte horný rad, použijte manéver zvaný "algoritmus". Tento manéver sa opakuje, kým nie sú všetky farby správne.

5. Teraz zostavte bočné steny tak, aby zodpovedali farbám horného radu.

6. Nakoniec vyriešte posledné detaily, ako napríklad rotáciu vrchnej vrstvy, kým nie je Rubikova kocka kompletné poskladaná.

Tento proces môže trvať niekoľko minút až hodín, v závislosti od vašej zručnosti a schopnosti. Dôležité je trpezlivosť a vytrvalosť, pretože väčšina ľudí vyžaduje niekoľko pokusov, kým sa naučia poskladať Rubikovu kocku.


S týmito tipmi a trikmi by ste mali byť schopní úspešne poskladať Rubikovu kocku. Dôležité je trpezlivosť, vytrvalosť a prax, preto nevzdávajte sa a skúšajte to znova a znova, kým sa naučíte poskladať Rubikovu kocku úspešne.


1. Vyberte si metódu: Existuje mnoho rôznych metód na zostavenie Rubikovej kocky, ako napríklad Fridrich, Roux, ZZ atď. Vyberte si jednu, ktorá vám najviac vyhovuje a naučte sa ju.

2. Trénujte, trénujte, trénujte: Čím viac budete trénovať, tým lepšie budete v poskladaní Rubikovej kocky. Skúšajte nové manévre a snažte sa ich vylepšovať.

3. Postupujte krok za krokom: Rubikova kocka sa skladá z viacerých krokov, ktoré by ste mali postupne vykonať. Neponáhľajte sa a postupujte pomaly, aby ste sa vyhli chybám.

4. Analyzujte situáciu: Predtým, než začnete poskladať Rubikovu kocku, analýzou situáciu, aby ste vedeli, čo musíte urobiť.

5. Vyvarujte sa opakovaným chybám: Ak ste urobili chybu, snažte sa ju vyvarovať v budúcnosti. Pozorne sledujte, čo robíte a vyhýbajte sa opakovaným chybám.


Fridrich metóda je jednou z najpopulárnejších metód zostavenia Rubikovej kocky. Táto metóda sa zameriava na rýchle zostavenie kocky a používa špecifické kroky a manévre. Tu je niekoľko krokov, ako postupovať pri použití Fridrichovej metódy:

1. Skladanie prednej a zadnej strany: Týmto krokom sa vytvoria štyri biele rohy a štyri biele stredné dielce.

2. Skladanie bočných strán: Týmto krokom sa vytvoria štyri rohy na bočných stranách.

3. Skladanie bielych rohov: Teraz by ste mali mať na bočných stranách štyri biele rohy.

4. Skladanie stredov: Teraz zostavte všetky štyri stredné dielce na bočných stranách.

5. Skladanie ostatných rohov: Teraz by ste mali mať všetky štyri rohy na bočných stranách zostavené.

6. Skladanie stredových dielcov: Posledným krokom je zostavenie stredových dielcov na bočných stranách.


Ak sa budete držať týchto krokov, mali by ste byť schopní úspešne zostaviť Rubikovu kocku pomocou Fridrichovej metódy. Dôležité je trénovať a zdokonaľovať sa, preto nevzdávajte sa, ak sa vám to na začiatku nezdá ľahké.


Roux metóda zostavenia Rubikovej kocky je jednou z menej známych, ale efektívnych metód zostavenia kocky. Táto metóda sa zameriava na zostavenie bočných strán kocky ako prvého kroku a potom na zostavenie rohov a stredov. Tu je niekoľko krokov, ako postupovať pri použití Rouxovej metódy:

1. Skladanie bočných strán: Ako prvý krok je potrebné zostaviť bočné strany kocky.

2. Skladanie rohov: Potom je potrebné zostaviť rohy na bočných stranách.

3. Skladanie stredových dielcov: Teraz by ste mali mať zostavené rohy, môžete začať zostavovať stredové dielce.

4. Finalizácia zostavenia: V poslednom kroku dokončite zostavenie Rubikovej kocky.


Rouxova metóda môže byť pre niektorých ľudí ťažšia ako Fridrichova metóda, ale pre iných môže byť jednoduchšia a efektívnejšia. Je dôležité trénovať a zdokonaľovať sa, aby ste boli schopní úspešne zostaviť Rubikovu kocku pomocou tejto metódy.



Najčítanejšia najnovšia správa


Počasie