• Dnes je: Nedeľa 19. mája 2024 meniny má Gertrúda

Kiska vyzval ľudí, aby prišli voliť. Hlas prezidenta môže v súčasnej dobe zohrať dôležitú úlohu

Kiska vyzval ľudí, aby prišli voliť. Hlas prezidenta môže v súčasnej dobe zohrať dôležitú úlohu

Andrej Kiska poukázal na dôležitosť voľby prezidenta aj v súvislosti so súčasným dianím na Slovensku i vo svete.

23.3.2024 (SITA.sk) - Bývalý slovenský prezident Andrej Kiska odvolil v sobotu dopoludnia spolu so svojou manželkou vo volebnej miestnosti na Mestskom úrade v Poprade. Pred médiami skonštatoval, že doba je veľmi zložitá a hlas prezidenta preto môže zohrávať veľmi vážnu úlohu.

Dôležitosť voľby prezidenta

Zároveň si myslí, že súčasné voľby majú svojich dvoch favoritov, ktorí s veľkou pravdepodobnosťou postúpia do druhého kola. Ľudí vyzval, aby prišli voliť, a to aj v prvom kole. Kiska poukázal na dôležitosť voľby prezidenta aj v súvislosti so súčasným dianím na Slovensku i vo svete.

V susednej krajine, na Ukrajine, stále zúri vojna, Rusi zabíjajú bezbranných civilistov. Náš minister zahraničných vecí sa fotí s ruským ministrom zahraničných vecí, čo je viac ako zarážajúce. Európska únia nám posiela výstrahy, hrozí, že nám zastaví peniaze, prijímajú sa dôležité zákony v skrátenom legislatívnom konaní bez toho, aby prešli poctivou celospoločenskou diskusiou. Našu verejnoprávnu televíziu nám chcú spolitizovať," komentoval exprezident.

Paralela s voľbami v roku 2014

Ide podľa neho o záležitosti a javy, keď práve hlas prezidenta dokáže byť nesmierne dôležitý. Kiska zároveň vidí v porovnaní s voľbami, keď za prezidenta kandidoval on, určitú paralelu.

Vtedy proti mne kandidoval premiér, teraz kandiduje predseda národnej rady. Tak ako sa premiér vtedy odmietol zúčastňovať na diskusiách, teraz sa predseda národnej rady nezúčastňoval diskusií, pretože mal dostatočný mediálny priestor," skonštatoval.

Pred desiatimi rokmi to však podľa jeho slov vôbec nebolo isté, či do druhého kola postúpi on alebo niekto iný. „Predseda vlády Fico bol jasný, vtedy bol najpopulárnejší, najznámejší politik. Ale to, kto postúpi do druhého kola, sa nevedelo. Rozdiel medzi mnou a pánom Procházkom nebol až taký veľký," dodal.

Exprezident volil vo volebnej miestnosti okrsku číslo dva. Predsedníčka tamojšej okrskovej volebnej komisie Ivana Januchová pre agentúru SITA krátko pred 10:00 uviedla, že do daného času prišlo odvoliť približne 120 voličov spomedzi 802 oprávnených. Prvý volič prišiel podľa jej slov už o 07:00.

Všetko prebieha úplne v poriadku, bez komplikácií. Prišlo už aj veľa ľudí s hlasovacími preukazmi a ešte ich aj očakávame," skonštatovala.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Nedeľu 19. máj 2024

horoskopy na dnes nedelu 19 maj 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Nedeľu 19. máj 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Máte sťažené podmienky? Môžete za ne i vy. Zdá sa, že to preháňate so skromnosťou. Ak sa rozhodnete pre razantnejší postup, nezabudnite na toleranciu. Vyplatí sa vám to.

Býk 21.4. - 21.5.

Kozmické priestory vyžarujú potrebnú energiu pre vaše upokojenie. Máte šancu vyriešiť všetky nepríjemnosti spojené s prácou i súkromným životom.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Dnes vám práce neubudne. Budete zahĺbení len do svojich citových problémov. Konajte ohľaduplne, ak vás priateľ požiada o pomoc.

Rak 22.6. - 22.7.

Sústreďte sa na pracovné záležitosti. Vyplatili ste všetky dlžoby? V citových veciach nepodliehajte tak ľahkovernosti, urobte si menšiu bilanciu.




Všetky Horoskopy pre Nedeľu 19. máj 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie