• Dnes je: Nedeľa 19. mája 2024 meniny má Gertrúda

Exkluzívne prehliadky Akropoly za niekoľko tisíc eur, grécke úrady po osvedčení plánujú rozšíriť program aj na ďalšie pamiatky

Exkluzívne prehliadky Akropoly za niekoľko tisíc eur, grécke úrady po osvedčení plánujú rozšíriť program aj na ďalšie pamiatky

Predstaviteľka ministerstva kultúry Nikoletta Divari-Valakou uviedla, že služba bude dostupná pre skupiny s maximálne piatimi členmi, ale ak sú jednotlivci ochotní zaplatiť vstupné 5 000 eur, ktoré sa vzťahuje na tieto skupiny, môžu ísť aj sami.

Grécko plánuje spustiť program exkluzívnych prehliadok Akropoly v Aténach mimo otváracích hodín. Za tie si však návštevníci, ktorí sa chcú vyhnúť tradičnému prívalu turistov, slušne priplatia, a to až niekoľko tisíc eur.

Výťažok investujú do pamiatok

Exkluzívne prehliadky s certifikovaným sprievodcom v jednej z najznámejších antických pamiatok v Grécku plánujú spustiť od 1. apríla. Dostupné by mali byť dve hodiny pred otvorením od 7:00 do 9:00 a dve hodiny po zatvorení od 20:00 do 22:00.

Predstaviteľka ministerstva kultúry Nikoletta Divari-Valakou uviedla, že služba bude dostupná pre skupiny s maximálne piatimi členmi, ale ak sú jednotlivci ochotní zaplatiť vstupné 5 000 eur, ktoré sa vzťahuje na tieto skupiny, môžu ísť aj sami.

Divari-Valakou, ktorá je vedúca oddelenia rozvoja kultúrnych zdrojov, vysvetlila, že sa pre opatrenie rozhodli, pretože zaznamenali dopyt po takejto službe. Ak sa osvedčí, program v roku 2025 rozšíria na ďalšie pamiatky. Výťažok použijú na kultúrne projekty a pamiatky. ?

Limity vstupov do Akropoly

Nával turistov, ktorý dosiahol úroveň 23-tisíc denne, primal ministerstvo kultúry v septembri oznámiť limity na vstupy do Akropoly a prijať ďalšie opatrenia od roku 2024.


Opatrenie je súčasťou prepracovania politiky predaja vstupeniek pre grécke archeologické náleziská a múzeá, ktoré od apríla 2025 zaznamenajú plošné zvýšenie. Očakáva sa, že vláda ho formálne schváli v najbližších dňoch.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Sobotu 18. máj 2024

horoskopy na dnes sobotu 18 maj 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Sobotu 18. máj 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes sa dostanete do jednej zložitejšej situácie v akej ste sa už aspoň raz ocitli aj v minulosti. Mali by ste mať preto skúsenosti, ako sa z toho dostať. Riaďte sa svojim rozumom, ale aj citom.

Býk 21.4. - 21.5.

Máte možnosť uzavrieť výhodnú obchodnú zmluvu alebo lacno získať veci. Chcete sa vyhnúť rodinnému problému? Večer sa ponáhľajte domov.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Dnes budete mať možnosť dokázať svoju samostatnosť, po ktorej tak veľmi túžite. Aj keď to nemusí byť práve najpohodlnejšie, dokážete sa premôcť. Nemali by ste to však preháňať.

Rak 22.6. - 22.7.

Čakajú vás obrovské povinnosti. Budete ich pociťovať ako bremeno, ale v budúcnosti vám to prinesie úspech. Právne otázky radšej odložte.




Všetky Horoskopy pre Sobotu 18. máj 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie