• Dnes je: Streda 03. júla 2024 meniny má Miloslav

Dôchodca prišiel o 20-tisíc eur, podvodníčka sa vydávala za policajtku 

Dôchodca prišiel o 20-tisíc eur, podvodníčka sa vydávala za policajtku 

Žena oklamala dôchodcu, že jeho dcéra spôsobila dopravnú nehodu, pri ktorej prišla o život jedna osoba.

29.1.2024 (SITA.sk) - O 20-tisíc eur prišiel počas víkendu podvodom 88-ročný senior vo Vysokých Tatrách. Ako v pondelok informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, v sobotu popoludní ho kontaktovala žena, ktorá sa predstavila ako policajtka.

Údajná nehoda jeho dcéry

Povedala mu, že jeho dcéra spôsobila dopravnú nehodu, pri ktorej prišla o život jedna osoba. Ako si ďalej vymyslela, dcéra sa mala z tohto dôvodu nachádzať na polícii, pričom pre jej prepustenie je potrebné zložiť kauciu vo výške 25-tisíc eur. Oslovený muž uviedol, že doma má iba 20-tisíc eur. Podľa inštrukcií peniaze v obálke priniesol na dohodnuté miesto a odovzdal mužovi, ktorý tam na neho čakal.

Až na druhý deň starší pán kontaktoval svojho vnuka, ktorý spolu so svojou mamou, teda dcérou seniora, celú vec ozrejmili a uviedli na pravú mieru. Ako vyplynulo, dcéra nemala dopravnú nehodu, nikoho nezrazila a polícia ju nezadržala. Prípadom sa zaoberá vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade, ktorý vedie trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu.

Trest odňatia slobody

Pri tomto závažnom skutku hrozí páchateľom podľa zákona trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Ligdayová pripomenula, že ide o skutok, ktorý bol spáchaný na chránenej osobe.

Polícia neustále apeluje na občanov, aby si takéto podozrivé informácie ohľadom svojich blízkych okamžite overili predovšetkým u nich. Zavolať dcére, synovi, či niekomu inému z ľudí, ktorým dôverujeme, trvá len pár minút,“ upozornila hovorkyňa.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Utorok 2. júl 2024

horoskopy na dnes utorok 2 jul 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Utorok 2. júl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Vnútorný nepokoj vám nedovolí poriadne sa sústrediť na problém. Ak môžete, odložte ho na inokedy. Teraz by ste asi márne strácali čas. Zariaďujte iba bežné veci, kde sa môžete vyhnúť komplikáciám.

Býk 21.4. - 21.5.

V úlohe, ktorú chcete dnes vyriešiť, potrebujete mať úplne jasno. Dajte si veci vysvetliť. Dávajte si pozor na cestách a pri športovaní.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Deň ako stvorený na investíciu väčšej sumy peňazí. Ak budete mať možnosť uzavrieť zmluvy alebo dostanete prísľuby súvisiace s financiami, neváhajte!

Rak 22.6. - 22.7.

Získali ste povesť, že si viete pomôcť v každej situácii. V hre sa dobre vyznáte, aj v tlačenici. Kto sa na vás dnes obráti, nebude sklamaný, pomoc iste neodmietnete.




Všetky Horoskopy pre Utorok 2. júl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie