• Dnes je: Piatok 17. mája 2024 meniny má Gizela

Bezdomovectvo zabíja. Nota bene spúšťa darcovskú zbierku Bývanie zachraňuje životy

Bezdomovectvo zabíja. Nota bene spúšťa darcovskú zbierku Bývanie zachraňuje životy

Organizácia už 22 rokov pomáha 320 ľuďom bez domova dostať sa z ulice.

9.12.2023 (SITA.sk) -  Občianske združenie Proti prúdu, ktoré je vydavateľom časopisu Nota bene, spúšťa darcovskú zbierku Bývanie zachraňuje životy. Ako združenie priblížilo, podľa štatistík sa ľudia bez domova dožívajú menej ako 50 rokov.

To je o 20 rokov menej ako bežná populácia. Ľudia bez domova trpia štvornásobne vyššou úmrtnosťou, hrozí im trojnásobne vyššie riziko samovraždy a tretina z nich umiera na bežné, liečiteľné ochorenia. „Bezdomovectvo zabíja. Mnohým predčasným úmrtiam je však možné zabrániť. Riešením je dôstojné bývanie," vyhlásilo združenie.

Predajom časopisu Nota bene si 90 percent z nich zabezpečuje bývanie a základné potreby pre prežitie. Organizácia ako prvá spustila spustila projekt Sociálnej nájomnej agentúry,ktorá funguje sedem rokov. Ľuďom bez domova pritom pomáha poskytovať domov vďaka bytom od prosociálnych súkromných prenajímateľov. Verejnosť môže pomôcť ukončovať bezdomovectvo a môže prispieť na zbierku, ktorá je dostupná na www.pomahatjelahke.sk. Pomôcť môžu ľudia aj prenájmom bytu.

„Dary pomôžu ďalším ľuďom bez domova dostať sa z ulice a pomôcť si predajom časopisu Nota bene. Pomôžu tiež ďalším predajcom ukončiť bezdomovectvo v prenajatých bytoch. Príspevky od darcov pomôžu zabezpečiť odbornú sociálnu pomoc, umožnia vydávanie časopisu, získavanie bytov a odbornú pomoc," uzavrelo združenie.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 16. máj 2024

horoskopy na dnes stvrtok 16 maj 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 16. máj 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes treba odložiť vášne a v každej situácii uvažovať racionálne. Snažte sa pochopiť partnera, určite sa vám to vráti. Vytvoríte vhodnú rodinnú atmosféru.

Býk 21.4. - 21.5.

Postavenie hviezd je pre vás nepriaznivé, a preto sa snažte vyhnúť akýmkoľvek stresom. Motoristi, ale aj chodci môžu mať niečo do činenia s dopravnou políciou.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Čaká vás príjemný deň, počas ktorého prídete na nové myšlienky, z ktorých vznikne nejeden nový plán.

Rak 22.6. - 22.7.

Pohodu dnešného dňa naruší nevšedná návšteva. Prekvapia vás názory príbuzných. I keď je váš čas vymedzený, večer si nájdete voľno na rozhovory s nimi.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 16. máj 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie