• Dnes je: Pondelok 13. mája 2024 meniny má Servác

Ukrajinci počas nočného ruského útoku elektronicky ochromili väčšinu rakiet

Ukrajinci počas nočného ruského útoku elektronicky ochromili väčšinu rakiet

Ukrajinská protivzdušná obrana zničila sedem striel s plochou dráhou letu Ch-101, CH-555 a Ch-55 a jednu riadenú strelu Ch-59.

13.1.2024 (SITA.sk) - Ruská armáda v noci na sobotu proti Ukrajine zaútočila štyridsiatimi prostriedkami vzdušného boja.

Išlo o rakety s plochou dráhou letu, balistické strely, rakety odpálené z lietadiel, protiletecké riadené strely a útočné drony.

Väčšina ostatných ruských striel nedokázala zasiahnuť svoj cieľ v dôsledku nasadenie ukrajinských systémov elektronického boja, uviedli Vzdušné sily Ukrajiny. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Putin je zodpovedný za nezmyselné a zbytočné straty na životoch, bremeno vojny musia znášať aj obyčajní ruskí civilisti

Počas mimoriadneho zasadnutia Bezpečnostnej rady Organizácie Spojených národov (OSN) v nadväznosti na údajný útok v ruskom Belgorode neďaleko hraníc s Ukrajinou americký predstaviteľ John Kelley uviedol, že „brutálnu vojnu Kremľa musia znášať aj obyčajní ruskí civilisti“. Referuje o tom web Kyiv Independent.

Rusko zvolalo mimoriadne zasadnutie Bezpečnostnej rady OSN po sobotňajšom útoku na Belgorod, pri ktorom údajne zahynulo 20 ľudí vrátane dvoch detí. Zranených je údajne aj takmer 111 osôb.


Spojené štáty smútia za každým civilným životom strateným v tomto konflikte a vo všetkých konfliktoch po celom svete. Nestratili sme zo zreteľa skutočnosť, že aj obyčajní ruskí civilisti znášajú bremeno brutálnej vojny Kremľa. Tak ako v tejto rokovacej sále otvorene a na rovinu diskutujeme o problémoch, Putin by mal byť úprimný k svojmu ľudu o tom, aká je cena jeho vojny,“ povedal Kelley.

Američan zdôraznil spojitosť útoku v Belgorode s Putinovými vojnovými ambíciami a dopadmi vojny na ruský ľud.

Každý deň pokračuje invázia Kremľa na Ukrajinu a Putin je zodpovedný za nezmyselné a zbytočné straty na životoch. Toto je jeho vojna. Je to vojna, ktorú si vybral... On môže za začatie a predĺženie tejto vojny v rozpore s Chartou OSN a za straty na životoch, ktoré z toho vyplývajú,“ skonštatoval Kelley.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Nedeľu 12. máj 2024

horoskopy na dnes nedelu 12 maj 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Nedeľu 12. máj 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nežeňte sa bezhlavo do nových úloh! Vaše nároky sú príliš vysoké a veci sa nehýbu tak rýchlo, ako si predstavujete. Dajte si poradiť, zodpovednosť nenesiete sami.

Býk 21.4. - 21.5.

Objavia sa nečakané výdavky. Odôvodnite ich a porozmýšľajte, ako nahradiť straty. Noc bude nepokojná, prebudiť vás môže nedôvera vo vlastné sily.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Ste opäť na koni a podľa toho sa aj správate. Nie každému to je však po vôli. Nečudujte sa, ak na vás našijú nejakú búdu. Ukážte, že máte zmysel pre humor, iste to všetci ocenia.

Rak 22.6. - 22.7.

Dostanete lákavú ponuku, ktorá vás veľmi zaujme. Skôr ako ju prijmete, zistite si jej skutočnú hodnotu. Zatiaľ vyčkajte, ale nehovorte nie. Bude v tom háčik.




Všetky Horoskopy pre Nedeľu 12. máj 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie