• Dnes je: Nedeľa 19. mája 2024 meniny má Gertrúda

Ukrajinci od začiatku vojny vyradili z boja už vyše štyristotisíc vojakov ruskej armády, hlási generálny štáb

Ukrajinci od začiatku vojny vyradili z boja už vyše štyristotisíc vojakov ruskej armády, hlási generálny štáb

Iba počas predošlého dňa prišli Rusi na Ukrajine o 1 080 vojakov, tvrdí generálny štáb.

18.2.2024 (SITA.sk) - V doterajšom priebehu vojny na Ukrajine stratila ruská armáda 402 430 vojakov.

Na Facebooku o tom informoval generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl, ktorý dodal, že iba počas soboty prišli Rusi o 1 080 vojakov.

Rusko podľa ukrajinského generálneho štábu dosiaľ prišlo aj o 6 487 tankov, 12 198 bojových obrnených vozidiel, 12 736 vozidiel a palivových nádrží, 9 709 delostreleckých systémov, 984 odpaľovacích raketových systémov, 674 systémov protivzdušnej obrany, 325 vrtuľníkov, 335 lietadiel, 7 449 dronov, 1 898 striel s plochou dráhou letu, 25 lodí, jednu ponorku a 1 540 kusov špeciálnej techniky.

Ukrajinci zostrelili tri ruské bojové lietadlá, Moskva priznala stratu iba jedného stroja

Ukrajinské letectvo zničilo v sobotu ráno na východe Ukrajiny tri ruské lietadlá. Na Telegrame o tom informoval veliteľ ukrajinského letectva Mykola Oleščuk.

„Jednotky vzdušných síl ukrajinskej armády zničili naraz tri nepriateľské lietadlá - dva stíhacie bombardéry Su-34 a jednu stíhačku Su-35! Nič nás nezastaví! Ďakujeme, bojovníci!“ napísal Oleščuk.

Veliteľ vyvrátil ruské tvrdenia

Oleščuk však na Telegrame vyvrátil tvrdenia Moskvy a uviedol, že na základe rádiových odposluchov ruskej komunikácie jedného pilota našli a po ostatných pátrajú.

Pripomenul ďalej, že lietadlo Su-35 je jednomiestne, kým stroje Su-34 sú dvojmiestne.

Osud pilotov nie je známy

Oleščuk dodal, že na základe údajov z medzinárodného satelitného pátracieho a záchranného systému nastali najmenej štyri prípady katapultovania pilotov, a tak sa dva ruské stroje nemohli bezpečne vrátiť na základňu.

Ako referuje web Ukrajinská pravda, hovorca ukrajinských vzdušných síl Jurij Ihnat pre TV Channel 24 poznamenal, že skutočnosť, že sa katapultovacie zariadenie spustilo, nemusí vždy znamenať, že ho pilot stihol použiť, a dodal, že piloti katapultovanie nemusia nevyhnutne prežiť. Osud ruských pilotov preto momentálne nie je známy.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Sobotu 18. máj 2024

horoskopy na dnes sobotu 18 maj 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Sobotu 18. máj 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes sa dostanete do jednej zložitejšej situácie v akej ste sa už aspoň raz ocitli aj v minulosti. Mali by ste mať preto skúsenosti, ako sa z toho dostať. Riaďte sa svojim rozumom, ale aj citom.

Býk 21.4. - 21.5.

Máte možnosť uzavrieť výhodnú obchodnú zmluvu alebo lacno získať veci. Chcete sa vyhnúť rodinnému problému? Večer sa ponáhľajte domov.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Dnes budete mať možnosť dokázať svoju samostatnosť, po ktorej tak veľmi túžite. Aj keď to nemusí byť práve najpohodlnejšie, dokážete sa premôcť. Nemali by ste to však preháňať.

Rak 22.6. - 22.7.

Čakajú vás obrovské povinnosti. Budete ich pociťovať ako bremeno, ale v budúcnosti vám to prinesie úspech. Právne otázky radšej odložte.




Všetky Horoskopy pre Sobotu 18. máj 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie