• Dnes je: Nedeľa 19. mája 2024 meniny má Gertrúda

Starosta Kyjeva Kličko nepovažuje rezignáciu Zalužného za dobrý ťah, vyjadril však aj nádej

Starosta Kyjeva Kličko nepovažuje rezignáciu Zalužného za dobrý ťah, vyjadril však aj nádej

„Prevažne vďaka Zalužnému Ukrajinci skutočne veria našim ozbrojeným silám," konštatoval Vitalij Kličko.

5.2.2024 (SITA.sk) - Ukrajinská spoločnosť podľa starostu Kyjeva nie je presvedčená o pozitívnych dôsledkoch zmeny vojenského vedenia.

Vitalij Kličko to uviedol na komunikačnej platforme Telegram v súvislosti s diskusiou o možnej rezignácii hlavného veliteľa ukrajinských ozbrojených síl Valerija Zalužného. Informuje o tom spravodajský web Ukrajinská pravda.

Prevažne vďaka Zalužnému Ukrajinci skutočne veria našim ozbrojeným silám, ktoré sú v súčasnosti najdôveryhodnejšie,“ konštatoval Kličko.

Primátor Kyjeva o možnej rezignácii Zalužného povedal, že „politika môže prevážiť nad zdravým rozumom a záujmami štátu“. Vyjadril však nádej, že ukrajinskí predstavitelia chápu vážnosť svojich plánovaných krokov a zodpovednosť za ne.

Putin prerazí našu obranu a len tak ľahko sa nezastaví, varuje Zelenskyj pred obmedzením pomoci od USA


Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj povedal, že má nádej na ďalšiu podporu Spojených štátov, no zároveň varoval, že ak sa zníži, nastane „nové geopolitické usporiadanie“ sveta.


Ako referuje web Ukrajinská pravda, Zelenskyj to uviedol v rozhovore pre taliansku televíznu stanicu Tg1. „Chcem veriť a dúfať, že ak dôjde k zmenám v Spojených štátoch, línia (podpory Ukrajiny) zostane rovnaká,“ poznamenal Zelenskyj na možnosť zvolenia Donalda Trumpa do funkcie prezidenta USA.


„V Republikánskej strane sú radikálne hlasy, ale je tam aj veľa ľudí, ktorí podporujú Ukrajinu. Je na Američanoch, aby sa rozhodli, ale ak majú v úmysle obmedziť pomoc Ukrajine, dôjde k novému geopolitickému usporiadaniu. Putin prerazí našu obranu, pôjde dopredu a len tak ľahko sa nezastaví,“ dodal Zelenskyj.


Biely dom nedávno priznal, že mu došli peniaze pre Ukrajinu, čo znamená, že nemôže poslať ďalšiu muníciu ani rakety, aby jej pomohol v boji proti ruskej invázii. Ďalší balík pomoci pre Ukrajinu je už niekoľko mesiacov pozastavený pre nezhody v Kongrese. Americký prezident Joe Biden cez víkend vyzval zákonodarcov, aby balík pomoci schválili čo najskôr.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Sobotu 18. máj 2024

horoskopy na dnes sobotu 18 maj 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Sobotu 18. máj 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes sa dostanete do jednej zložitejšej situácie v akej ste sa už aspoň raz ocitli aj v minulosti. Mali by ste mať preto skúsenosti, ako sa z toho dostať. Riaďte sa svojim rozumom, ale aj citom.

Býk 21.4. - 21.5.

Máte možnosť uzavrieť výhodnú obchodnú zmluvu alebo lacno získať veci. Chcete sa vyhnúť rodinnému problému? Večer sa ponáhľajte domov.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Dnes budete mať možnosť dokázať svoju samostatnosť, po ktorej tak veľmi túžite. Aj keď to nemusí byť práve najpohodlnejšie, dokážete sa premôcť. Nemali by ste to však preháňať.

Rak 22.6. - 22.7.

Čakajú vás obrovské povinnosti. Budete ich pociťovať ako bremeno, ale v budúcnosti vám to prinesie úspech. Právne otázky radšej odložte.




Všetky Horoskopy pre Sobotu 18. máj 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie