• Dnes je: Pondelok 20. mája 2024 meniny má Bernard

Rusko musí prehrať, inak by sa Európa mala pripraviť na ďalšie konflikty, uviedla kosovská ministerka Gërvalla-Schwarz

Rusko musí prehrať, inak by sa Európa mala pripraviť na ďalšie konflikty, uviedla kosovská ministerka Gërvalla-Schwarz

Podpora Ukrajiny zo strany jej mladého národa je bezpodmienečná, a to napriek tomu, že Kyjev neuznal nezávislosť Kosova.

9.5.2024 (SITA.sk) - Kosovská ministerka zahraničia uviedla, že jej krajina je presvedčená, že Rusko musí prehrať vojnu na Ukrajine, aby sa konflikt v Európe ďalej nerozširoval. Ako referuje web news.sky.com, Donika Gërvalla-Schwarz uviedla, že podpora Ukrajiny zo strany jej mladého národa je bezpodmienečná, a to napriek tomu, že Kyjev neuznal nezávislosť Kosova.

„Ukrajina neuznala Kosovskú republiku ako štát, ale naozaj presne vieme, čím Ukrajina prechádza," povedala v rozhovore pre agentúru AP.

„A vieme, že existuje len jedno riešenie nielen pre Ukrajinu, ale aj pre Európu. Prehrať vojnu môže len Rusko a vyhrať túto vojnu Ukrajina. Inak by sa Európa mala pripraviť na ďalšie konflikty na našom kontinente," dodala Gërvalla-Schwarz. Obyvatelia Kosova boli v 90. rokoch minulého storočia terčom vojnových zločinov a iných zverstiev zo strany srbských bezpečnostných síl, čo bola skúsenosť, ktorá viedla Kosovo k hľadaniu nezávislosti.

„Hoci Kosovo je malý štát s veľmi skromnými možnosťami pomoci, snažili sme sa byť Ukrajine veľmi nápomocní a neváhali sme ukázať ľudu a štátu Ukrajina našu bezvýhradnú podporu a sympatie," povedala Gërvalla-Schwarz.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Pondelok 20. máj 2024

horoskopy na dnes pondelok 20 maj 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Pondelok 20. máj 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nadišiel čas, aby ste splnili sľuby, ktoré sa od vás očakávajú. Ak budete ich splnenie odďaľovať, prestanú vás brať vážne. To by vás iste veľmi mrzelo. Naplno sa vo veci angažujte.

Býk 21.4. - 21.5.

Váš zmysel pre povinnosť vás núti k plnému nasadeniu. Podriaďte vaše záujmy len existenčnej nutnosti. Nenechajte sa strhnúť k nepremysleným činom.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Rozhýbte sa, mali by ste riešiť nejakú chúlostivú otázku. Poobede sa vo vašej blízkosti objaví osoba, ktorá vás neobyčajne priťahuje.

Rak 22.6. - 22.7.

Tak ľahko, ako by ste si to predstavovali, to predsa len zatiaľ nepôjde. Nejaký čas budete musieť ešte vydržať nápor útokov, ktoré sa budú na vás valiť z rôznych strán.




Všetky Horoskopy pre Pondelok 20. máj 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie