• Dnes je: Sobota 27. júla 2024 meniny má Božena

Ruská armáda presúva rezervy na sever od Bachmutu, Ukrajinskí vojaci sa snažia spôsobiť maximálne škody

Ruská armáda presúva rezervy na sever od Bachmutu, Ukrajinskí vojaci sa snažia spôsobiť maximálne škody

Podľa hovorcu ukrajinskej armády na bachmutskom fronte prebiehajú intenzívne boje.

8.10.2023 (SITA.sk) - Ruská armáda presúva rezervy do oblasti na sever od Bachmutu, aby zabránila postupu ukrajinských síl v tomto smere. Povedal to hovorca ukrajinskej armády na východe krajiny Iľja Jevlaš.

Využívajú všetky sily a rezervy, ktoré majú k dispozícii, pretože chápu, že strata tohto krídla môže pre nich mať následky," konštatoval hovorca. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Teraz tam pokračujú intenzívne boje," povedal Jevlaš o situácii na bachmutskom fronte. Ukrajinská armáda sa tam podľa neho „teraz snaží nepriateľovi spôsobiť maximálne škody".

Zastavenie vojenskej pomoci Ukrajine nie je správnym rozhodnutím, tvrdí bývalý minister vnútra Mikulec

Zastavenie vojenskej pomoci Ukrajine nie je podľa bývalého ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO) správne rozhodnutie. Uviedol to v relácii RTVS Sobotné dialógy s tým, že Slovensko bolo od začiatku vojny na Ukrajine konzistentné v tom, že pomáhalo Ukrajine a dodávalo jej aj zbrane.

Budúca pomoc Ukrajine

„Myslím si, že ich veľmi potrebovali a boli sme za to aj ocenení. Dokonca na rokovaniach v rámci NATO bolo Slovensko vyzdvihnuté ako sused Ukrajiny, ktorý bol veľmi aktívny," uviedol Mikulec a pokračoval s tým, že zámer Roberta Fica zastaviť vojenskú pomoc Ukrajine, ako vyjadrenie prezidentky Zuzany Čaputovej, že pri otázke poskytnutia ďalšej vojenskej pomoci Ukrajine treba rešpektovať výsledky volieb a počkať na závery rokovaní o zostavení vlády sú ústupkom, za ktorú si Slovensko vyslúžilo kritiku v zahraničí.

„Už dnes sa ozývajú mnohé krajiny. Nie je to vnímané ako pozitívne. Robert Fico je mnohými krajinami vnímaný ako trójsky kôň Vladimíra Putina a Moskvy. Zahraničnopolitické smerovanie je pre nás kľúčové a my absolútne budeme podporovať všetky možné snahy o to, aby sme zostali v priestore smerom na západ, členom a NATO," vyhlásil Mikulec s tým, že ak chce byť Slovensko platným členom EÚ a NATO, tak aj takéto rozhodnutia sú veľmi dôležité.

Na vine je úradnícka vláda

Poslanec Tomáš Valášek (PS) vyjadril v otázke vojenskej pomoci Ukrajine súhlas s Mikulcom. „Myslím si, že prezidentku ctí, že chce rešpektovať výsledky volieb, ale aplikácia toho princípu v tomto prípade nesedí," uviedol Valášek a dodal, že nerozumie, prečo nastala situácia, keď sa o balíku vojenskej pomoci pre Ukrajinu rozhoduje až po voľbách.

„Posledný balík vojenskej pomoci Ukrajine odišiel v apríli. Medzičasom prišla nová vláda, ktorá vládla síce iba chvíľu, ale s plnými právomocami a mohla slobodne rozhodnúť o ďalšej vojenskej pomoci. Nerozhodla a balík nakoniec prišiel až po voľbách. Tá pomoc mala prísť pred mesiacmi," uviedol Valášek a uzavrel s tým, že za túto situáciu a za to, že sa o vojenskej pomoci Ukrajine rozhoduje päť minút po dvanástej, nemôže ani Robert Fico, ani predošlá vláda, ale úradnícka vláda.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 26. júl 2024

horoskopy na dnes piatok 26 jul 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 26. júl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Ak plánujete dôležité stretnutia, radšej ich odložte. Situácia nie je jasná ani v obchodných záležitostiach. Popoludnie strávte radšej v objatí koníčkov.

Býk 21.4. - 21.5.

Ešte stále budete myslieť len na peniaze. Snažte sa vedome vytvoriť dobrú náladu. Občas treba vedieť žiť, vychutnať aj tú najmenšiu príjemnú chvíľu.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nosíte v hlave mnoho nápadov a dnes sa vám podarí jeden začať aj dokončiť. Planéty sú vám priaznivo naklonené, ich vplyv sa prejaví najmä v súkromnom živote.

Rak 22.6. - 22.7.

Na cestách by bolo dobré zvýšiť opatrnosť. V zložitej situácii sa riaďte svojou intuíciou. Zamyslite sa, či nevenujete priveľa pozornosti a úsilia bezvýznamným veciam.




Všetky Horoskopy pre Piatok 26. júl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie