• Dnes je: Nedeľa 06. októbra 2024 meniny má Natália

Premiér Fico počas rekonvalescencie stratil prehľad o tom, čo sa deje na Slovensku, tvrdí Šimečka

Premiér Fico počas rekonvalescencie stratil prehľad o tom, čo sa deje na Slovensku, tvrdí Šimečka

Šéf progresívcov vyzval predsedu vlády, aby sa pustil do skutočnej práce.

8.7.2024 (SITA.sk) - Premiér Robert Fico (predseda strany Smer-SD) podľa predsedu hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michala Šimečku stratil počas svojej rekonvalescencie prehľad o tom, čo sa deje na Slovensku (predseda vlády sa zotavoval po atentáte, ktorý bol na neho spáchaný počas výjazdového rokovania vlády v Handlovej 15. mája - pozn. SITA).

Mal by sa venovať dôležitejším témam

Šimečka podotkol, že Fico sa už zrejme vracia do práce, vzhľadom na to, ž v piatok 5. júla vystúpil na Devíne pri príležitosti osláv sviatku sv. Cyrila a Metoda, a v pondelok sa bol pozrieť na žatvu. Predseda PS zdôraznil, že ich teší jeho návrat.

„Slovensko neohrozuje žiaden imaginárny nádor liberalizmu či progresivizmu," uviedol Šimečka v kontexte Ficovho prejavu na Devíne, v ktorom apeloval na budovanie hrádze proti progrestivizmu a liberalizmu a vyjadril sa, že sa šíria ako rakovina.

„Sú oveľa dôležitejšie témy, ktorým by ste sa mali venovať," adresuje šéf progresívcov premiérovi a vyzval ho, aby sa pustil do skutočnej práce.

Šutaj Eštok strká hlavu do piesku

Šimečka tvrdí, že Fico sa v prvých dňoch po návrate venuje vymysleným hrozbám, no nie zdravotníctvu, kde chýbajú lekári a pacienti dlho čakajú na termíny.

„Nezaujíma ho ani bezpečnosť na Slovensku. Nerieši to, že policajti hrozia štrajkom, hovoria o nedostatku zamestnancov a nízkych platoch. Minister Matúš Šutaj Eštok strká hlavu do piesku pred ich oprávnenými požiadavkami, ale aj pred policajnou brutalitou na stanici v Košiciach," tvrdí ďalej líder PS. Šimečka tiež pripomenul i rusko-ukrajinský vojnový konflikt, ktorý podľa neho ohrozuje i Slovensko.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Pellegrini by sa divil, keby vláda riešila Kotlárovu správu o pandémii koronavírusu

pellegrini by sa divil keby vlada riesila kotlarovu spravu o pandemii koronavirusu

6.10.2024 (SITA.sk) - Prezident Peter Pellegrini by sa podľa vlastných slov veľmi divil, keby sa vláda s plnou vážnosťou zaoberala správou vládneho splnomocnenca a poslanca Petra Kotlára (klub SNS) o pandémii koronavírusu.

Povedal to v rozhovore pre spravodajskú televíziu TA3.

"Ak by sa vláda mala zaoberať tým, či ide o biologickú zbraň, či ide o nanočipy, ktoré do ľudí cez tieto vakcíny do ľudí pichali a nezaoberala sa napríklad tým, že máme stovky mostov v dezolátnom stave, ktoré, tak ako sme videli v Banskej Bystrici, postupne začnú padať ako domčeky z karát," vyhlásil Pellegrini.

"Ale ak budeme riešiť takéto správy od pána Kotlára s tým všetkým, čo tam je napísané... Keď bude Slovensko napríklad jediné, čo si nedovolil ani Kim Čong Un v Severnej Kórei, sa vzďaľovať od nejakých medzinárodných organizácií ako jediná krajina na svete, len preto, že si to želá pán Kotlár a spol, tak ja neviem, či toto je správna cesta pre Slovensko," vyhlásil Pellegrini.


Počasie