• Dnes je: Streda 26. júna 2024 meniny má Adriána

Muž z Prievidze prenasledoval svoju družku, hrozia mu až tri roky väzenia

Muž z Prievidze prenasledoval svoju družku, hrozia mu až tri roky väzenia

Muž prenasledoval ženu cestou do práce a vyhrážal sa jej, že ak od neho odíde, zabije každého, s kým sa bude stretávať.

7.7.2023 (SITA.sk) - Prievidzská polícia obvinila 33-ročného muža pre prečin nebezpečného prenasledovania. Podľa trenčianskej krajskej policajnej hovorkyne Kataríny Kuzmovej svojím žiarlivým správaním obťažoval svoju družku a obmedzoval ju na obvyklom spôsobe života.

Volal jej 30-krát

Ženu prenasledoval cestou do práce, aby sa presvedčil, či skutočne do nej ide, neustále jej volal na mobilný telefón a vyžadoval, aby mu hlásila každý pohyb. Tridsaťkrát jej volal vo chvíli, keď podávala trestné oznámenie na polícii.

„Nešťastná žena polícii uviedla, že keď sa chcela s druhom rozísť a požiadala ho, aby sa vysťahoval z jej bytu, odmietol to s vyjadrením, že keď nebude jeho, tak nebude nikoho a zabije každého, s kým sa poškodená začne stretávať," uviedla k prípadu Kuzmová.

Hrozia mu tri roky

Muž bol v zmysle zákona obmedzený na osobnej slobode a umiestnený v cele policajného zaistenia.

„Polícia popri obvinení podala podnet na jeho väzobné trestné stíhanie. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky," dodala Kuzmová.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

ME vo futbale 2024: Výsledky – utorok 25. jún

me vo futbale 2024 vysledky utorok 25 jun

26.6.2024 (SITA.sk) - Futbalisti Rakúska sa stali víťazmi D-skupiny, z C-skupiny postúpili do osemfinále Dáni aj Slovinci bez jediného víťazstva. Také je rýchle hodnotenie utorkového diania na futbalových majstrovstvách Európy v Nemecku. Spolu s Rakúšanmi idú do vyraďovacej časti aj Francúzi a Holanďania, pričom Poliaci už skôr vedeli, že v utorok sa pre nich šampionát končí.

Poľský tím napokon remizoval s Francúzmi 1:1, keď na oboch stranách z pokutového kopu uspeli ofenzívne hviezdy - za Francúzov otvoril skóre duelu v 56. minúte Kylian Mbappé, za Poliakov v 79. minúte vyrovnal Robert Lewandowski. V druhom utorkovom súboji D-skupiny si Rakúšania prekvapujúco poradili s Holanďanmi. Oranjes síce v stretnutí dvakrát stiahli najtesnejší náskok súpera, no na gól Marcela Sabitzera už nenašli recept.

V C-skupine sa v utorok zrodili dve bezgólové remízy medzi Angličanmi a Slovincami aj medzi Dánmi a Srbmi. V tabuľke teda nenastali žiadne posuny a z prvej priečky idú ďalej anglickí futbalisti, z druhej dánsky tím a z tretej slovinská reprezentácia. "Čierny Peter" zostal v rukách srbského družstva, ktoré sa s turnajom lúči po dvoch remízach.

Po utorku je známa ďalšia osemfinálová dvojica, v sobotu 29. júna proti sebe v Dortmunde nastúpia domáci Nemci a hráči Dánska.

ME vo futbale 2024 – výsledky (utorok 25. jún 2024)

C-skupina

KOLÍN NAD RÝNOM

Anglicko - Slovinsko 0:0

MNÍCHOV

Dánsko - Srbsko 0:0

D-skupina

BERLÍN

Holandsko - Rakúsko 2:3 (0:1)

Góly: 47. Gakpo, 78. Depay - 6. Malen (vlastný), 59. Schmid, 80. Sabitzer

DORTMUND

Francúzsko - Poľsko 1:1 (0:0)

Góly: 56. Mbappé (z pok. kopu) - 79. Lewandowski (z pok. kopu)

ME vo futbale 2024 – program (streda 26. jún 2024)

C-skupina:

SLOVENSKO - Rumunsko (Frankfurt nad Mohanom, 18.00)

Ukrajina - Belgicko (Stuttgart, 18.00)

D-skupina:

Česko - Turecko (Hamburg, 21.00)

Gruzínsko - Portugalsko (Gelsenkirchen, 21.00)


Počasie