• Dnes je: Piatok 06. septembra 2024 meniny má Alica

Meteorológovia zaktualizovali výstrahy, opäť udrú búrky a sedem okresov je oranžových

Meteorológovia zaktualizovali výstrahy, opäť udrú búrky a sedem okresov je oranžových

Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov

Výstrahy prvého a druhého stupňa pred vysokými teplotami sú vydané aj na nedeľu, Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe varuje aj pred búrkami.

Výstrahy pred vysokým teplotami

Oranžová výstraha druhého stupňa je vydaná pre okresy Lučenec, Revúca, Rimavská Sobota, Michalovce, Rožňava, Sobrance a Trebišov. Meteorológovia v týchto častiach Slovenska očakávajú maximálnu teplotu 35 stupňov Celzia.

V žltých okresoch môže teplota v nedeľu popoludní ojedinele dosiahnuť 33 až 34 stupňov Celzia a varovanie prvého stupňa je vydaná v okresoch Banská Štiavnica, Detva, Krupina, Poltár, Veľký Krtíš, Zvolen, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Gelnica, Košice mesto, Košice okolie, Komárno, Levice, Nitra, Nové Zámky, Zlaté Moravce, Šaľa, Dunajská Streda, Galanta, Humenné, Prešov a Vranov nad Topľou.

„Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ upozorňuje SHMÚ.

Výstraha prvého a druhého stupňa pred vysokými teplotami na nedeľu 14. júla 2024.

Varovanie prvého stupňa pred búrkami

Časť Slovenska opäť potrápia aj búrky, výstraha prvého stupňa platí od 12:00 až do polnoci v Košickom aj Prešovskom kraji a tiež v okresoch Brezno, Revúca, Rimavská Sobota a Liptovský Mikuláš.

Meteorológovia upozorňujú, že ojedinele sa môžu vyskytnúť búrky spojené s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 mm v priebehu 30 minút, s nárazmi vetra 65 až 85 kilometrov za hodinu a s krúpami.

„Intenzívny dážď môže vyvolať prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov. Vietor môže spôsobiť škody menšieho rozsahu na porastoch a objektoch (lámanie konárov stromov, pád slabších stromov, menšie škody na strechách budov a pod.),“ uvádza SHMÚ.

Výstraha prvého stupňa pred búrkami vydaná na nedeľu 14. júla 2024.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 6. september 2024

horoskopy na dnes piatok 6 september 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 6. september 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Jedna spoločná oslava sa stane jablkom sváru pre celú vašu rodinu. Mali by ste byť stmeľovacím činiteľom, nik iný teraz v tejto úlohe neobstojí.

Býk 21.4. - 21.5.

Čakajú vás starosti v domácnosti. Ak sa ráno pozriete na svet veselšími očami, začne sa vám dariť. Bolo by vhodné zmeniť stereotyp vášho života. Terajší vás ubíja.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pri listovaní v katalógoch zistíte, že o zaujímavé ponuky nie je núdza. Najväčším problémom sú ako zvyčajne financie. Nemali by ste sa dať nalákať na prvú ponuku, ďalšie môžu byť výhodnejšie.

Rak 22.6. - 22.7.

Pokúsite sa zmeniť niektoré veci v súkromnom živote, ale narazíte na odpor. Môžete získať dobrú radu, len si nevšímajte vek osoby, ktorá s ňou príde.




Všetky Horoskopy pre Piatok 6. september 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie