• Dnes je: Pondelok 16. septembra 2024 meniny má Ľudmila

Hviezdny útočník NHL Gaudreau zomrel pri tragickej nehode spolu so svojím bratom, o život prišli len deň pred svadbou ich sestry Katie

Hviezdny útočník NHL Gaudreau zomrel pri tragickej nehode spolu so svojím bratom, o život prišli len deň pred svadbou ich sestry Katie

Smrť Johnnyho Gaudreau je už druhá tragédia hokejistu v službách Columbusu.

31.8.2024 (SITA.sk) - Americký hokejový útočník Johnny Gaudreau a jeho brat Matthew tragicky zahynuli. Podľa správ zámorských médií prišli o život pri bicyklovaní vo štvrtok večer v Oldmans Township blízko ich rodného mesta v Salem County v štáte New Jersey.

Podľa verejného príspevku na obľúbenej svadobnej stránke mali byť útočník Columbusu Johnny Gaudreau a jeho brat Matthew Gaudreau, ktorý v minulosti hrával v nižších zámorských súťažiach, družbovia na piatkovej svadbe ich sestry Katie vo Philadelphii.

Gaudreauova manželka Meredith je tam uvedená ako družička. Informuje o tom web denníka The Columbus Dispatch.

Vodič bol zrejme opitý

Podľa AP bratia Gaudreauovci sa bicyklovali po ceste, keď sa muž jazdiaci na aute v tom istom smere pokúsil predísť dve ďalšie vozidlá a zozadu do nich narazil. Na mieste ich vyhlásili za mŕtvych.

Polícia neskôr uviedla, že vodič Sean M. Higgins je podozrivý z toho, že počas nehody bol pod vplyvom alkoholu a bol obvinený z dvoch zabití autom a uväznený v nápravnom zariadení okresu Salem.

Najlepší ofenzívny hráč Calgary

Tridsaťjedenročný Gaudreau bol osem sezón tvárou a najlepším ofenzívnym hráčom Calgary Flames v NHL, ale v júli 2022 ako neobmedzený voľný hráč podpísal zmluvu s Columbus Blue Jackets. Tam si odkrútil dve sezóny.

Gaudreau stihol odohrať v NHL 763 zápasov so ziskom 743 bodov (243+500), v sezóne 2021/2022, jeho poslednej v Calgary, nazbieral 115 bodov za 40 gólov a 75 asistencií. V jeho poslednej sezóne v kariére 2023/2024 sa v Columbuse v 81 zápasoch predviedol 60 bodmi (12+48).

Zahral si aj na Slovensku

S reprezentačným tímom USA sa Johnny Gaudrea predstavil aj na piatich majstrovstvách sveta, v roku 2019 nechýbal ani na šampionáte na Slovensku.

V Košiciach odohral aj zápas proti domácim Slovákom, ktorý Američania v zaplnenej Steel aréne prehrali 1:4. O rok skôr na MS 2018 v Dánsku získal s Američanmi bronzovú medailu. Bol aj držiteľ zlatej medaily z MS do 20 rokov z roku 2013.

Gaudreau bol v americkom tíme aj na tohtoročnom svetovom šampionáte v českých mestách Praha a Ostrava, kde vo vzájomnom zápase rovnako uspeli Slováci, ale až 5:4 po predĺžení.

Columbus je šokovaný

Hokejista s prezývkou "Johnny Hockey" si v tom stretnutí pripísal jednu asistenciu, ale celkovo na MS 2024 nazbieral 11 bodov v ôsmich zápasoch (3+8) a skončil na delenej šiestej priečke v hodnotení produktivity.

„Tím Columbus Blue Jackets je šokovaný a zdrvený touto nepredstaviteľnou tragédiou. Johnny nebol len skvelý hokejista, ale aj milujúci manžel, otec, syn, brat a priateľ. Úprimnú sústrasť jeho manželke Meredith, jeho deťom, Noe a Johnnymu, jeho rodičom, ich rodine a priateľom pri náhlej strate Johnnyho a Matthewa. Obaja hrali hokej s veľkou radosťou, ktorú pocítil každý, kto ich videl na ľade. Johnny niesol so sebou skutočnú lásku k hokeju všade, kde hral, ??od Boston College cez Calgary Flames až po tím Blue Jackets. Na všetkých, ktorí sme ho poznali, urobil nezmazateľný dojem. Keď k nám do Columbusu prišiel pred dvoma rokmi, privítali sme ho s otvorenou náručou. Bude nám veľmi chýbať a urobíme všetko pre to, aby sme podporili jeho rodinu. V tejto chvíli prosíme o modlitby za rodinu Gaudreauovcov a za rešpektovanie ich súkromia v čase veľkého smútku,“ uvádza sa vo vyhlásení organizácie Columbus Blue Jackets.

Druhá tragédia

Smrť Johnnyho Gaudreau je už druhá tragédia hokejistu v službách Columbusu v relatívne krátkom časovom úseku. Pred vyše tromi rokmi 4. júla 2021 prišiel o život lotyšský brankár Blue Jackets Matiss Kivlenieks, ktorému sa stal osudným ohňostroj počas oslavy v dome Mannyho Legacyho, bývalého trénera brankárov tohto tímu, v meste Novi v americkom štáte Michigan.

Kivlenieksov krajan a spoluhráč z bránky Elvis Merzlikins vtedy uviedol, že Kivlenieks zachránil život jemu aj jeho tehotnej manželke, keď utekali z miesta tragédie. V čase, keď Kivlenieksa zasiahla krutá rana osudu z ohňostroja, bol o tri roky starší Merzlikins neďaleko neho a objímal sa s manželkou.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Nedeľu 15. september 2024

horoskopy na dnes nedelu 15 september 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Nedeľu 15. september 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Vyriešenie problematiky by malo byť na dosah ruky. Že ste na to ešte neprišli, môže byť v tom, že ho nehľadáte na pravom mieste.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes sa dostanete do jednej zložitejšej situácie v akej ste sa už aspoň raz ocitli aj v minulosti. Mali by ste mať preto skúsenosti, ako sa z toho dostať. Riaďte sa svojim rozumom, ale aj citom.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Máte možnosť uzavrieť výhodnú obchodnú zmluvu alebo lacno získať veci. Chcete sa vyhnúť rodinnému problému? Večer sa ponáhľajte domov.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete mať možnosť dokázať svoju samostatnosť, po ktorej tak veľmi túžite. Aj keď to nemusí byť práve najpohodlnejšie, dokážete sa premôcť. Nemali by ste to však preháňať.




Všetky Horoskopy pre Nedeľu 15. september 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie