• Dnes je: Nedeľa 06. októbra 2024 meniny má Natália

Marián Studenič už má v NHL nové pôsobisko, podpísal ročnú zmluvu s klubom Seattle Kraken

Marián Studenič už má v NHL nové pôsobisko, podpísal ročnú zmluvu s klubom Seattle Kraken

Dvadsaťštyriročný rodák zo Skalice sa s novým zamestnávateľom dohodol na dvojcestnej zmluve v hodnote 775-tisíc dolárov.

2.7.2023 (SITA.sk) - Slovenský hokejový útočník Marián Studenič podpísal v sobotu ročný kontrakt s účastníkom zámorskej NHL Seattle Kraken.

Organizácia, ktorá pôsobí v profilige od roku 2021, o tom informovala prostredníctvom svojich oficiálnych kanálov.

Dallas už nemal záujem

Studenič v lete 2022 podpísal s Dallasom Stars dvojcestný kontrakt na jeden súťažný ročník, ktorého platnosť sa skončila v piatok.

Aby si „hviezdy“ udržali minimálne exkluzívne právo rokovať so Studeničom o novej, museli mu ponúknuť aspoň minimálne navýšenie k doterajšej zmluve, čo sa však nestalo.

V NHL odohral 44 zápasov

Studenič v NHL odohral zatiaľ 44 duelov základnej časti s bilanciou tri góly a tri asistencie, v play-off pridal štyri štarty bez bodového zisku.

V kanadsko-americkej profilige začínal v tíme New Jersey Devils, no vo februári 2022 po Slovákovi siahol na waiver listine Dallas.

Väčšiu časť ročníka 2022/2023 strávil Studenič v AHL, kde za Texas Stars absolvoval vrátane play-off 75 stretnutí a mal bilanciu 23 gólov a 31 asistencií. V NHL dostal šancu iba v troch stretnutiach a v nich nebodoval.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Pellegrini očakával demisiu inej ministerky, Dolinková podľa neho urobila kopec dobrej práce

pellegrini ocakaval demisiu inej ministerky dolinkova podla neho urobila kopec dobrej prace

6.10.2024 (SITA.sk) - Prezident Peter Pellegrini očakával, že výmenou prvého člena súčasnej vlády nebude demisia ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD), ale inej ministerky.

"Ale osud sa vyvinul tak, ako sa vyvinul," skonštatoval prezident. Zároveň mu je ľúto, že Dolinková zo svojho postu odchádza preto, že necíti podporu predsedu vlády a vlády ako takej.

"Myslím si, že urobila kopec dobrej práce. Samozrejme, že nemohla za 11 mesiacov vyriešiť problémy, ktoré sa v slovenskom zdravotníctve nakopili za posledných 20 rokov," zdôraznila hlava štátu.

Pelegrini zároveň odkázal, že demisiu Dolinkovej príjme vtedy, keď bude z rúk premiéra Roberta Fica (Smer-SD) vidieť adekvátnu náhradu.

"To znamená, nebudem prijímať demisiu pani ministerky okamžite a poverovať zatiaľ nejakého člena vlády, kým sa nenájde jej nástupca. To si rezort zdravotníctva nemôže dovoliť," dodal prezident.


Počasie