• Dnes je: Piatok 17. mája 2024 meniny má Gizela

Košický samosprávny kraj vyhlásil novú výzvu, na verejnoprospešné projekty prerozdelí až 600-tisíc eur

Košický samosprávny kraj vyhlásil novú výzvu, na verejnoprospešné projekty prerozdelí až 600-tisíc eur

Bližšie informácie o výzve môžu žiadatelia nájsť na webe košickej župy.

9.3.2024 (SITA.sk) - Košický samosprávny kraj (KSK) vyhlásil výzvu na predkladanie žiadostí o dotácie pre aktuálny rok. Tento rok prerozdelí na verejnoprospešné projekty sumu 600-tisíc eur.

Rozhýbanie potenciálu Košického kraja

„Aj tento rok môžu oprávnení záujemcovia požiadať o dotáciu na svoje projekty v rámci dotačnej schémy z Výzvy DS/2024, ktoré zlepšia kvalitu života obyvateľom či rozhýbu potenciál Košického kraja,“ avizuje župa na svojom webe. Žiadosti možno predkladať do 5. apríla.

„Dotáciu v rámci tejto výzvy možno poskytnúť právnickej osobe a fyzickej osobe – podnikateľovi, ktorí majú sídlo alebo trvalý pobyt na území Košického kraja, alebo ktorí tu pôsobia a vykonávajú svoju činnosť alebo poskytujú služby obyvateľom župy,“ približuje KSK s tým, že dotácia nemôže byť poskytnutá organizáciám v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti.

Prostriedky z výzvy budú alokované medzi jednotlivé okresy kraja, a to v závislosti od počtu obyvateľov.

Maximálne 10-tisíc eur pre projekt

Jeden projekt môže získať maximálne 10-tisíc eur, minimálna výška podpory je tisíc eur. Žiadateľ musí pokryť minimálne 10 percent oprávnených výdavkov projektu a dotácia môže predstavovať maximálne 90 percent týchto výdavkov.

„Oprávnenými nákladmi sú výdavky vynaložené v období od 01.01.2024 do 31.10.2024, ako nákup spotrebného materiálu a hnuteľných vecí, externé služby, stavebné investície, nákup dlhodobého majetku a pod. Realizácia projektu musí byť ukončená do konca októbra. Žiadateľ musí všetky povinné prílohy zaregistrovať v aplikácii egrant, vytlačiť a doručiť poštou alebo osobne v podateľni na adresu Úradu Košického samosprávneho kraja na Námestí maratónu mieru v Košiciach,“ vysvetľuje KSK.

Podpora kvality života obyvateľstva

Zámery projektov by mali zlepšovať kvalitu života obyvateľstva v rôznych oblastiach. Ide o životné prostredie, šport, rozvoj vidieka, sociálne veci a zdravotníctvo, ale aj kultúru, podporu vzdelávania, vedy a výskumu či cirkev a náboženstvo.

„Župa už v minulosti podporila z dotácií viaceré užitočné projekty, ktoré prispeli k rozvoju vidieka, životného prostredia, športu, sociálnych vecí a ďalších oblastí. Teší ma, že oproti minulému roku sa nám tento rok podarilo nájsť o niečo štedrejší obnos finančných prostriedkov, ktorých alokácia bude spravodlivo rozdelená podľa počtu obyvateľov v konkrétnom okrese,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka (nezávislý).

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 17. máj 2024

horoskopy na dnes piatok 17 maj 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 17. máj 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Porozmýšľajte nad vašou životosprávou. Nemali by ste začať cvičiť a otužovať sa? V práci sa nespoliehajte na druhých. Inak s úspechom nemôžete rátať.

Býk 21.4. - 21.5.

Ak prijmete jedno milé pozvanie, určite sa výborne zabavíte. Nesmiete sa však schovávať do kúta, všetci budú netrpezlivo čakať na vaše slová.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Máte zdravotné ťažkosti? Dnes sa rozhodnete pre radikálne obmedzenia stravy aj výdaja energie. Udržte si pozornosť! Niekto príde s netradičnou ponukou.

Rak 22.6. - 22.7.

Nie každé stretnutie je príjemné. Ale nebojte sa, aj toto dnešné nejako prežijete. Dávajte si pozor na to, čo poviete, a neriskujte v žiadnej situácii. Draho by vás to mohlo výjsť.




Všetky Horoskopy pre Piatok 17. máj 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie