• Dnes je: Sobota 27. júla 2024 meniny má Božena

Fico podľa sulíkovcov hlasno kričí klamstvá a smerácka mafia útočí na právny štát

Fico podľa sulíkovcov hlasno kričí klamstvá a smerácka mafia útočí na právny štát

Podľa Alojza Baránika ide Smeru len o oslobodenie svojich kumpánov a signalizovanie všetkým, ktorí sú stíhaní pre ich korupčnú činnosť, aby vytrvali a nespolupracovali s orgánmi činnými v trestnom konaní.

6.10.2022 (Webnoviny.sk) - Strana Sloboda a Solidarita (SaS) nepodporí program štvrtkovej mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR. Smer-SD chce na nej spolu s nezaradenými poslancami Tomášom Tarabom, Filipom Kuffom a Štefanom Kuffom presadiť vyvodenie zodpovednosti voči niektorým orgánom činným v trestnom konaní (OČTK).

Podľa liberálov ide o útok smeráckej mafie na právny štát a vymožiteľnosť práva. Nesúhlasia s návrhom Roberta Fica, ktorý má za cieľ vytvoriť „ďalšiu platformu, aby zastrašoval orgány činné v trestnom konaní“. „Veríme, že neprišlo k žiadnej dohode medzi Borisom Kollárom a Robertom Ficom s tichým súhlasom Igora Matoviča, aby bola schôdza otvorená,“ uviedla predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová.

Oslobodenie kumpánov

Podľa poslanca Alojza Baránika (SaS) ide Smeru-SD len o oslobodenie svojich kumpánov a signalizovanie všetkým, ktorí sú stíhaní pre ich korupčnú činnosť, aby vytrvali a nespolupracovali s orgánmi činnými v trestnom konaní.

„Ak by sa mimoriadna schôdza k zneužívaniu trestného práva a rozkladu právneho štátu týkala toho, čo tu v minulosti robili Monika Jankovská (obvinená bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti, pozn. SITA) či Robert Kaliňák, program schôdze by bol úplne opodstatnený. Namiesto toho Robert Fico klame o stíhaní seba a svojich kolegov,“ povedal Baránik.

Nástrojov na zasahovanie do práce čestných vyšetrovateľov, prokurátorov a sudcov je už podľa jeho slov čím ďalej tým menej, Ficovi preto neostáva nič iné, len hlasno kričať klamstvá.

Manipulácia a vydieranie ľudí

Smer-SD chce na mimoriadnej schôdzi, ktorá bude vo štvrtok popoludní po pravidelnej parlamentnej Hodine otázok, prerokovať „zneužívanie trestného práva na rozklad demokratického a právneho štátu“.

Navrhuje, aby parlament vyjadril vážne znepokojenie nad situáciou v niektorých zložkách OČTK, osobitne v Národnej kriminálnej agentúre a na Úrade špeciálnej prokuratúry, kde podľa Smeru-SD dochádza k manipulácii s dôkazmi a vydieraniu ľudí, ktorí nemajú záujem spolupracovať s vyšetrovateľmi.

Zároveň navrhujú, aby NR SR vyjadrila ostrý protest proti pokračujúcemu využívaniu systému kajúcnikov, ktorí „za účelom svojich osobných záujmov poskytujú krivé svedectvá a často postupujú podľa inštrukcií, ktoré dostávajú buď priamo od vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry, alebo od svojich obhajcov“. Poslanci žiadajú ministra spravodlivosti, aby podal disciplinárny podnet proti sudcom, ktorí vystupujú v určitých prípadoch. Od generálneho prokurátora Maroša Žilinku chcú, aby zabezpečil nestranné vyšetrenie medializovaných podozrení.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 26. júl 2024

horoskopy na dnes piatok 26 jul 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 26. júl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Ak plánujete dôležité stretnutia, radšej ich odložte. Situácia nie je jasná ani v obchodných záležitostiach. Popoludnie strávte radšej v objatí koníčkov.

Býk 21.4. - 21.5.

Ešte stále budete myslieť len na peniaze. Snažte sa vedome vytvoriť dobrú náladu. Občas treba vedieť žiť, vychutnať aj tú najmenšiu príjemnú chvíľu.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nosíte v hlave mnoho nápadov a dnes sa vám podarí jeden začať aj dokončiť. Planéty sú vám priaznivo naklonené, ich vplyv sa prejaví najmä v súkromnom živote.

Rak 22.6. - 22.7.

Na cestách by bolo dobré zvýšiť opatrnosť. V zložitej situácii sa riaďte svojou intuíciou. Zamyslite sa, či nevenujete priveľa pozornosti a úsilia bezvýznamným veciam.




Všetky Horoskopy pre Piatok 26. júl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie