• Dnes je: Sobota 04. mája 2024 meniny má Florián

Dinopark Tatry dinosaury ani stany odstrániť nechce, rozhodnutie inšpektorátu považuje za neúčelné

Dinopark Tatry dinosaury ani stany odstrániť nechce, rozhodnutie inšpektorátu považuje za neúčelné

Zo strany obce bolo podľa právnika začaté konanie vo veci dodatočného povolenia stavby.

11.2.2021 (Webnoviny.sk) - Dinopark Tatry nesúhlasí s opatrením odstrániť prenosné zariadenia, ktoré mu uložil Inšpektorát životného prostredia Košice, a považuje ho za predčasné a neúčelné. Uviedol to v reakcii na medializované informácie o nelegálnosti činnosti parku pre agentúru SITA Peter Homola, právny zástupca spoločnosti Tatryparks, s. r. o., ktorá atrakciu prevádzkuje.

„Žiadali sme, aby inšpektorát pri ukladaní opatrenia zohľadnil klientom podanú žiadosť na Okresný úrad Poprad, ako aj skutočnosť, že zo strany obce Veľký Slavkov bolo začaté konanie vo veci dodatočného povolenia stavby. V danom prípade sme navrhli, aby inšpektorát prerušil konanie až do ukončenia konania vo veci dodatočného povolenia stavby,“ vysvetlil s tým, že voči protokolu o kontrole podala spoločnosť na Krajskej prokuratúre Košice podnet na podanie protestu prokurátora.

Spoločnosť, ktorá dinosaurí park prevádzkuje, tvrdí, že nejde o stavbu v zmysle stavebného zákona a zariadenie technicky a funkčne prirovnáva k postaveným cirkusom. Právny zástupca Homola poukázal aj na dočasnú prevádzku atrakcie, ktorá je plánovaná do konca leta 2026.

„Obec má však v tejto veci iný názor a považuje objekt za stavbu. V súčasnosti sa snažíme vyhovieť všetkým požiadavkám obce, keďže nemáme záujem viesť niekoľkoročný súdny spor. Obci sme už doručili takmer všetky stanoviská a podklady, ktoré od klienta požadovala,“ uzavrel.

Viac k téme: čierna stavba, dinopark, TANAP Tatranský národný park

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 3. máj 2024

horoskopy na dnes piatok 3 maj 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 3. máj 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nepodceňujte úlohu partnera vo vašom živote. Venujte mu toľko času, koľko sa len dá, aj keď by ste boli možno radšej o samote. Vráti sa vám to vtedy, keď to budete potrebovať zas vy.

Býk 21.4. - 21.5.

Hoci vás domov a rodina do istej miery zaťažuje, na druhej strane vám dáva pocit uspokojenia. Mali by ste tam aj investovať, či už čas alebo peniaze.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Zoslabené aspekty na teba dnes nijako zvlášť nebudú pôsobiť. Dobrú náladu si predsa nedáte len tak ľahko pokaziť. Strávte tento deň s ľuďmi, s ktorými sa radi stretávate.

Rak 22.6. - 22.7.

Úlohy, ktoré si vyžadujú trpezlivosť, konečne dokončíte. Práca vám pôjde rýchlo a zostane vám čas aj na súkromie. Vďaka náhode nájdete dávno stratenú vec.




Všetky Horoskopy pre Piatok 3. máj 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie