• Dnes je: Pondelok 07. októbra 2024 meniny má Eliška

Bývalý brazílsky prezident Bolsonaro je obvinený z defraudácie šperkov v hodnote 6,8 milióna realov

Bývalý brazílsky prezident Bolsonaro je obvinený z defraudácie šperkov v hodnote 6,8 milióna realov

K najnovšiemu obvineniu sa nevyjadril, ale už skôr poprel akékoľvek previnenie vo vzťahu k šperkom.

9.7.2024 (SITA.sk) - Brazílska federálna polícia obvinila bývalého prezidenta Jaira Bolsonara z defraudácie šperkov v hodnote 6,8 milióna brazílskych realov počas jeho funkčného obdobia. Vyplýva to z vyšetrovacej správy, ktorá bola v pondelok odtajnená tamojším najvyšším súdom.

Zvyšujúci sa tlak

Bolsonaro bol minulý týždeň obvinený z defraudácie, prania majetku a kriminálneho spolčovania v súvislosti s luxusnými šperkami zo Saudskej Arábie.

Toto vyšetrovanie zvyšuje tlak na krajne pravicového lídra, ktorý vládol v rokoch 2019 až 2022 predtým, než prehral vo voľbách proti Luizovi Ináciovi Lulovi da Silvovi.

Poprel vinu

Bolsonaro už skôr prišiel o právo kandidovať v politike do roku 2030.

Podľa polície existovalo „zločinecké spolčovanie za účelom defraudácie darov vysokej hodnoty". Medzi šperkami boli hodinky s diamantmi Rolex a Patek Philippe, náhrdelník, prstene či manžetové gombíky.

Správa tvrdí, že niektoré z týchto darov boli odovzdané štátnym zamestnancom konajúcim v mene Bolsonara počas medzinárodných ciest.

               

             

               

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Pellegrini by sa divil, keby vláda riešila Kotlárovu správu o pandémii koronavírusu

pellegrini by sa divil keby vlada riesila kotlarovu spravu o pandemii koronavirusu

6.10.2024 (SITA.sk) - Prezident Peter Pellegrini by sa podľa vlastných slov veľmi divil, keby sa vláda s plnou vážnosťou zaoberala správou vládneho splnomocnenca a poslanca Petra Kotlára (klub SNS) o pandémii koronavírusu.

Povedal to v rozhovore pre spravodajskú televíziu TA3.

"Ak by sa vláda mala zaoberať tým, či ide o biologickú zbraň, či ide o nanočipy, ktoré do ľudí cez tieto vakcíny do ľudí pichali a nezaoberala sa napríklad tým, že máme stovky mostov v dezolátnom stave, ktoré, tak ako sme videli v Banskej Bystrici, postupne začnú padať ako domčeky z karát," vyhlásil Pellegrini.

"Ale ak budeme riešiť takéto správy od pána Kotlára s tým všetkým, čo tam je napísané... Keď bude Slovensko napríklad jediné, čo si nedovolil ani Kim Čong Un v Severnej Kórei, sa vzďaľovať od nejakých medzinárodných organizácií ako jediná krajina na svete, len preto, že si to želá pán Kotlár a spol, tak ja neviem, či toto je správna cesta pre Slovensko," vyhlásil Pellegrini.


Počasie