• Dnes je: Sobota 28. septembra 2024 meniny má Václav

Bilčík: Slabinou Maroša Šefčoviča sú politické otázky, berie ich veľmi osobne

Bilčík: Slabinou Maroša Šefčoviča sú politické otázky, berie ich veľmi osobne

Maroš Šefčovič už v minulosti mal problém jednoznačne sa postaviť k mnohým zložitým politickým otázkam.

27.9.2024 (SITA.sk) - Eurokomisár za Slovensko Maroš Šefčovič má v Bruseli dobré odborné meno, no jeho slabinou sú politické otázky. V podcaste agentúry SITA s Miroslavom Wlachovským to povedal bývalý slovenský europoslanec Vladimír Bilčík.

Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová navrhla pre Šefčoviča v novej exekutíve Európskej únie portfólio pre obchod a hospodársku bezpečnosť. Ak sa opäť stane eurokomisárom, môže byť najdlhšie pôsobiacim človekom v tejto funkcii v histórii celej Európskej únie.

Najslabšia stránka Šefčoviča

Šefčovič je členom Európskej komisie od októbra 2009. Teraz musí ešte prejsť híringom, ľudovo nazývaným "grilovanie", v príslušnom výbore Európskeho parlamentu.

Ja som to absolvoval ako europoslanec pred piatimi rokmi. Aj ja som tak kládol otázky viacerým kandidátom na člena Európskej komisie. Svojho času som vypočúval aj Maroša Šefčoviča a treba povedať, že jeho potenciálne najslabšou stránkou sú práve tie politické otázky. Z mojej skúsenosti si ich veľmi pripúšťa k telu, berie ich veľmi osobne," povedal Bilčík.

Jourová bravúrne zvládla aj ťažké otázky

Maroš Šefčovič má podľa neho v Bruseli dobré meno z hľadiska odbornej reputácie, ale už v minulosti mal problém jednoznačne sa postaviť k mnohým zložitým politickým otázkam.

Súviseli jednak s jeho pôsobením v prezidentskej kampani pred vyše piatimi rokmi, no zároveň aj s jeho vzťahom k súčasnej vláde v Bratislave, ktorá nie je v mnohých kruhoch vnímaná pozitívne. „Povedzme aj kvôli postoju voči ruskej agresii voči Ukrajine, ale aj k iným otázkam. To bude tá najťažšia vec z pohľadu Maroša Šefčoviča," myslí si Bilčík.

Ako doplnil, minulosti kládol ako europoslanec otázky napríklad aj Věre Jourovej, ktorá je podpredsedníčkou končiacej Európskej komisie. Tá naopak veľmi bravúrne zvládla aj ťažké otázky, ktoré vyplývali z toho, že bola nominantkou Andreja Babiša, ktorý bol tiež vnímaný kontroverzne," zhodnotil.

Bývalý europoslanec sa domnieva, že vypočúvanie sa nezačne skôr ako v novembri. Ambícia, že nová komisia bude od 1. novembra už fungovať, je podľa neho nereálna. Podľa mňa je veľmi otázne, či to bude od 1. decembra," dodal.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 27. september 2024

horoskopy na dnes piatok 27 september 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 27. september 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Je naozaj chvályhodné, že sa oduševňujete za novú vec. Chybou je však to, že máte odrazu priveľa želiezok v ohni. Dokážete to aj s malými prostriedkami.

Býk 21.4. - 21.5.

Okolnosti vás prinútia k tomu, aby ste sa rozhodli. Znovu získate duševnú rovnováhu. City osoby, ktorá vám nie je ľahostajná, neberte na ľahkú váhu.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Dobre si zvážte prednosti a nevýhody plánu, ktorý sa chystáte zverejniť. Vyvoláte nervozitu a možno aj hádky. Nebolo by príjemnejšie stráviť pekné chvíle na prechádzke?

Rak 22.6. - 22.7.

Vďaka optimistickému prístupu prežijete dnešok bez problémov. Nesplníte síce to, čo ste si predsavzali, ale máte dobrý dôvod na spokojnosť. Aj zajtra bude deň.




Všetky Horoskopy pre Piatok 27. september 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie