• Dnes je: Sobota 11. mája 2024 meniny má Blažena

V Čiernom mori je zvýšený počet ruských lodí, ktoré sú schopné odpáliť strely na Ukrajinu

V Čiernom mori je zvýšený počet ruských lodí, ktoré sú schopné odpáliť strely na Ukrajinu

Južné velenie ukrajinskej armády uviedlo, že z 10 lodí sú dve nosiče striel Kalibr.

3.2.2023 (Webnoviny.sk) - V Čiernom mori sa zvýšil počet ruských lodí schopných odpálenia striel na ukrajinské územie. Informuje o tom spravodajský portál CNN s odvolaním sa na južné velenie ukrajinskej armády. To na sociálnej sieti Facebook napísalo, že z 10 lodí sú dve nosiče striel Kalibr.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Celková salva rakiet môže byť 16,“ uvádza velenie s tým, že s posilnenými nepriateľskými prieskumnými dronmi, je jasné, že sú to prípravy na raketové útoky.

„Nie je vylúčený masívny raketový útok s použitím lietadiel. Neignorujte varovné signály náletu, buďte ostražití a pozorní,“ upozornila ukrajinská armáda.

CNN pripomína, že tieto informácie nevedelo nezávisle overiť.

Rusko sa chce pomstiť na východe, Zelenskyj vyzval Západ k ďalšiemu dodaniu zbraní

Ukrajina bude bojovať, aby si udržala mesto Bachmut tak dlho, ako to bude možné, vyhlásil v piatok ukrajinský prezident. Na tlačovej konferencii s lídrami Európskej únie po samite v Kyjeve Volodymyr Zelenskyj povedal, že „nikto sa nevzdá Bachmutu,“ ktorý považujú za ich „pevnosť“.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Zároveň vyzval Západ, aby dodal Kyjevu zbrane s dlhým doletom, aby ukrajinské sily mohli zostať v Bachmute a vytlačiť ruské jednotky z Donbasu. Informuje o tom spravodajský portál CNN.

„Rusko sa chce pomstiť. Pomstiť sa na východe, kde neuspelo. Chcú zabrať východ. Našou úlohou je nedať im túto šancu posilnením našej armády potrebnými zbraňami. Myslím si, že máme všetky šance," dodal.

Ukrajinskí predstavitelia v ostatných týždňoch uviedli, že veria, že sa Rusko pripravuje na jarnú ofenzívu.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 10. máj 2024

horoskopy na dnes piatok 10 maj 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 10. máj 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Čakajú vás starosti v domácnosti. Ak sa ráno pozriete na svet veselšími očami, začne sa vám dariť. Bolo by vhodné zmeniť stereotyp vášho života. Terajší vás ubíja.

Býk 21.4. - 21.5.

Pri listovaní v katalógoch zistíte, že o zaujímavé ponuky nie je núdza. Najväčším problémom sú ako zvyčajne financie. Nemali by ste sa dať nalákať na prvú ponuku, ďalšie môžu byť výhodnejšie.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pokúsite sa zmeniť niektoré veci v súkromnom živote, ale narazíte na odpor. Môžete získať dobrú radu, len si nevšímajte vek osoby, ktorá s ňou príde.

Rak 22.6. - 22.7.

S partnerom sa rozprávajte na tému vašich nárokov len veľmi opatrne. Najlepšie by bolo, keby začal on sám. Obchádzajte okolo horúcej kaše tak dlho, až nevydrží a začne sám od seba.




Všetky Horoskopy pre Piatok 10. máj 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie