• Dnes je: Štvrtok 20. júna 2024 meniny má Valéria

Taliban nebude k právam a slobodám afganských žien umiernenejší, bude sa držať prísneho islamského práva šaría

Taliban nebude k právam a slobodám afganských žien umiernenejší, bude sa držať prísneho islamského práva šaría

Taliban po prevzatí moci v auguste 2021 sľúbil, že bude umiernenejší a bude rešpektovať práva žien a menšín.

18.11.2022 (Webnoviny.sk) - Afganské vládne hnutie Taliban sa bude držať svojho prísneho výkladu islamského práva šaría. Vo štvrtok to povedal hovorca hnutia, pričom zdôraznil zámer pokračovať v tvrdej politickej línii zavedenej od prevzatia krajiny pred viac ako rokom.

Počas predchádzajúcich rokov pri moci koncom minulého storočia Taliban vykonával verejné popravy, bičovanie a kameňovanie osôb odsúdených za zločiny na súdoch Talibanu.

Po tom, čo v auguste 2021 obsadil Afganistan, keď sa americké sily a sily NATO po 20 rokoch vojny stiahli z krajiny, Taliban pôvodne sľúbil, že bude umiernenejší a bude rešpektovať práva žien a menšín. Namiesto toho prísnejšie zakročil proti právam a slobodám.

Ženy majú zakázaný vstup do parkov, zábavných parkov, telocviční a väčšiny zamestnaní. Majú príkaz zahaliť sa od hlavy po päty. Dievčatám je zakázané chodiť do školy po šiestej triede. Existujú aj obmedzenia týkajúce sa hudby a médií.

Podľa hovorcu Talibanu sa najvyšší vodca skupiny pred niekoľkými dňami stretol so sudcami Talibanu a nariadil im, aby do svojich rozhodnutí zaviedli právo šaría.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 20. jún 2024

horoskopy na dnes stvrtok 20 jun 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 20. jún 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Z času na čas nezaškodí nejaká zmena. Pre vás to platí dvojnásobne, pretože stereotyp vás ubíja. Dnes budete mať príležitosť, ktorú by ste nemali nechať len tak. Treba len odvahu.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes môže dôjsť k nedorozumeniu. Nezabudnite overiť, či určité veci prebiehajú tak, ako si vy predstavujete. Neponocujte a netúlajte sa ulicami.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Daj sa do kontaktu s osobami, ktoré myslia rovnako ako vy. Spoločne môžete veľa dosiahnuť. Spontánne nápady vyžadujú neobyčajné riešenie. Netreba sa ničoho naľakať.

Rak 22.6. - 22.7.

Máte chuť vyraziť si do prírody? V žiadnom prípade to neodkladajte, veľmi vám to prospeje. Partnera a aj vás príjemne prekvapí vaša nežnosť.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 20. jún 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie