• Dnes je: Štvrtok 27. júna 2024 meniny má Ladislav(a)

Moravu a Sliezsko zasiahli silné búrky, vyžiadali si aj jednu obeť

Moravu a Sliezsko zasiahli silné búrky, vyžiadali si aj jednu obeť

Hasiči riešili predovšetkým popadané stromy a odčerpanie vody.

20.6.2024 (SITA.sk) - Česko v stredu zasiahli veľmi silné búrky, ktoré na niektorých miestach sprevádzali krúpy a nárazy vetra. Obzvlášť potrápili Moravu a Sliezsko, pričom len v Moravsko-sliezskom kraji hasiči zasahovali pri viac ako 600 udalostiach.

V Českom Těšíne spadnutý strom zabil ženu. Informuje o tom portál TN.cz.

Tragédia v Českom Těšíne

Hasiči riešili predovšetkým popadané stromy a odčerpanie vody, uviedla hovorkyňa moravsko-sliezskych hasičov Kamila Langerová. V niekoľkých prípadoch pomáhali aj pri poškodených strechách.

Tragédia v Českom Těšíne sa stala, keď búrka strhla strom a ten spadol na stan páru.

Mužovi sa podarilo ujsť, žene, bohužiaľ, nie,“ povedala Langerová.

Vytopená zoo a problémy s elektrinou

Vyčíňanie počasia zanechalo škody aj v zoologickej záhrade v Ostrave, kde podľa jej zástupcov popadali stropy, vytopilo budovy, poničilo chodníky a ploty. Zoo bude vo štvrtok zatvorená.

Búrky skomplikovali aj dopravu na cestách a železničných tratiach. Spôsobili tiež problémy s elektrinou. V noci na štvrtok bolo v Moravsko-sliezskom kraji bez prúdu 55-tisíc domácností. Ešte ráno bolo podľa energetickej spoločnosti ČEZ bez elektriny 11-tisíc ľudí.

Meteorológovia predpovedajú búrky aj na piatok, pričom očakávajú aj krupobitie. Dovtedy by však malo podľa Českého hydrometeorologického ústavu byť slnečno.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 27. jún 2024

horoskopy na dnes stvrtok 27 jun 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 27. jún 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nezaumieňujte si tak veľa ako včera, veď nemusíte každý deň dokazovať svoju šikovnosť! Staršie ročníky čaká večer milé prekvapenie. Uvoľnite sa.

Býk 21.4. - 21.5.

Pokúste sa vyvarovať stretnutia s človekom, ku ktorému vás viaže silný subjektívny vzťah. Je plný rozporov a vy ešte stále nemáte záujem ich odstraňovať a objasňovať.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Intrigovanie a podráždenosť v komunikácii vám nepristane. Potlačte v sebe zlosť a mlčte, inak sa nepríjemne popálite. Očakáva vás príjemné prekvapenie vo vzťahoch.

Rak 22.6. - 22.7.

Planéty vám dnes dožičia zábavu i erotiku. Nezabúdajte však ani na povinnosti. Mohli by ste prehliadnuť dôležité veci, a nedostatky ťažko napravíte.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 27. jún 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie