• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Sociálna poisťovňa vytvorila pomôcku pre zamestnávateľov dlžníkov, je ním vyhľadávač chýbajúcich mesačných výkazov poistného

Sociálna poisťovňa vytvorila pomôcku pre zamestnávateľov dlžníkov, je ním vyhľadávač chýbajúcich mesačných výkazov poistného

Predloženie chýbajúcich výkazov poistného je jednou z podmienok generálneho pardonu pre zamestnávateľov a zahraničné samostatne zárobkovo činné osoby.

20.3.2023 (SITA.sk) - Sociálna poisťovňa v súčasnosti postupne uplatňuje na dlžníkov, ktorí splnili podmienky, generálny pardon. Jednou z podmienok pre zamestnávateľov a zahraničné samostatne zárobkovo činné osoby je aj predloženie chýbajúcich výkazov poistného.

Vyhľadávacie okno

Sociálna poisťovňa preto pre dlžníkov-zamestnávateľov pripravila užitočnú pomôcku, a to vyhľadávač chýbajúcich mesačných výkazov poistného. V tlačovej správe o tom informoval hovorca Sociálnej poisťovne Martin Kontúr.

Zamestnávateľ si do vyhľadávacieho okna zadá svoj variabilný symbol, ktorý mu pridelila Sociálna poisťovňa a klikne na Odoslať.

Splnenie povinnosti

Vyhľadávač ho okamžite informuje, či odovzdal všetky povinné mesačné výkazy poistného, alebo si túto povinnosť nesplnil. V takom prípade sa dozvie, za ktorý mesiac a rok Sociálna poisťovňa jeho výkazy poistného neeviduje.

Na základe tejto informácie má príležitosť veľmi rýchlo svoju chybu napraviť a neodovzdané povinné výkazy Sociálnej poisťovni zaslať.


„Pripomíname, že vyhľadávač zobrazuje neodovzdané mesačné výkazy poistného len za obdobie generálneho pardonu, teda pred 1. júlom 2022," uviedol Kontúr. Sociálna poisťovňa údaje v ňom aktualizuje týždenne.

Chýbajúce mesačné výkazy

Základnými podmienkami uplatnenia generálneho pardonu voči dlžníkovi je zaplatenie celej dlžnej sumy poistného, teda istiny a tiež predloženie chýbajúcich mesačných výkazov poistného za tzv. rozhodujúce obdobie, teda za celé obdobie pred 1. júlom 2022.


Uhradiť dlžné poistné a odovzdať mesačné výkazy je potrebné do 31. augusta 2023. Sociálna poisťovňa vtedy odpustí dlžníkovi povinnosť zaplatiť penále.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie