• Dnes je: Štvrtok 16. mája 2024 meniny má Svetozár

Šeliga označil stiahnutie fotografie Kučerku z databázy hľadaných osôb za nezmyselné, polícia môže umožniť jeho voľný pohyb

Šeliga označil stiahnutie fotografie Kučerku z databázy hľadaných osôb za nezmyselné, polícia môže umožniť jeho voľný pohyb

Expert hnutia Demokrati na spravodlivosť upozorňuje, že slovenská databáza je prepojená s medzinárodnou organizáciou Interpol.

Rozhodnutie stiahnuť fotografiu expolicajta Mariána Kučerku z policajnej databázy hľadaných osôb je nelogickým krokom, ktorý nedáva zmysel, pretože mu môže umožniť voľný pohyb. Tvrdí to mimoparlamentná strana Demokrati.

Doposiaľ nevysvetlené rozhodnutie

Podľa exposlanca Národnej rady SR Juraja Šeligu je rozhodnutie stiahnuť fotografiu hľadaného bývalého príslušníka Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) rozhodnutím, ktoré doteraz nebolo riadne vysvetlené. Expert hnutia Demokrati na spravodlivosť upozorňuje, že slovenská databáza je prepojená s medzinárodnou organizáciou Interpol.

Ak sa tam Kučerkova fotografia už nenachádza, mohlo by to znamenať, že sa hľadaná osoba sa môže voľne pohybovať po Európe. Kučerka je pritom právoplatne odsúdený, Najvyšší súd SR na neho vydal vlani zatykač za korupciu, odsedieť si má 10 rokov a šesť mesiacov.

Ušli pred zákonom do Bosny a Hercegoviny

Podľa rozsudku prijal úplatky za to, aby polícia neobvinila príbuzného exministra Petra Žigu (v tom čase Smer-SD, dnes Hlas-SD) Štefana Žigu, a tiež za angažovanie sa v kauze daňových podvodov naftárov z firmy Jopi Trade.

Spolu s bývalým šéfom operatívcov NAKA Jánom Kaľavským ušli pred zákonom do Bosny a Hercegoviny, kde požiadali o azyl. Šeliga poukazuje na to, že policajti sú na zmiznutie Kučerkovho mena zo zoznamu skúpi a odvolávajú sa nekonkrétne operatívno-pátracie techniky.

Šeliga hovorí o trestnom čine

„Aká to je technika, stiahnuť fotografiu niekoho koho hľadáte a kto je právoplatne odsúdený? Nemá to byť tak, že ak je niekto hľadaný, jeho fotografia má byť všade, aby v prípade, že ho niekto uvidí, kontaktoval políciu?” hovorí Šeliga a pýta sa, či je Kučerkov identikit ešte v databázach Interpolu, pretože slovenská databáza je prepojená práve s databázami Interpolu.

Ak bol Kučerka vymazaný z databázy Interpolu bez rozhodnutia Najvyššieho súdu, ktorý vydal medzinárodný zatykač, ide podľa Šeligu o trestný čin, za ktorý musia byť vyvodené dôsledky. Vyzýva preto zodpovedné orgány na riadne vysvetlenie postupu, inak sa môže verejnosť domnievať, že sa hľadaná osoba môže slobodne pohybovať po Európe a môže vzniknúť podozrenie, že naša polícia jej pomáha.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Stredu 15. máj 2024

horoskopy na dnes stredu 15 maj 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Stredu 15. máj 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Úspešný deň! Niečo vám dodá sebavedomie a vďaka tomu získate nečakané možnosti. Možno budete musieť niekoho presviedčať, ale aj to zvládnete na výbornú.

Býk 21.4. - 21.5.

Do spletitých intríg vnikáte trochu naivne - ale viete ich využiť vo svoj prospech. Každá vec, ktorú zoberiete do rúk, sa vám doslova mení na zlato.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Využite vhodný čas a pokúste sa začať novú hru. Ak vám to doteraz nevychádzalo, neznamená to, že sa vám nebude dariť teraz. Osud treba pokúšať, kým sa dá. Aj šťastie sa niekedy unaví.

Rak 22.6. - 22.7.

Prezieravosť v pracovných úlohách vám nemôže nikto vyčítať, ale niekedy to skutočne preháňate. Isté veci neovplyvníte, aj keby ste sa akokoľvek snažili.




Všetky Horoskopy pre Stredu 15. máj 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie