• Dnes je: Streda 08. mája 2024 meniny má Ingrida

Predpokladom úspešnej zahraničnej politiky je celospoločenský konsenzus, myslí si Korčok

Predpokladom úspešnej zahraničnej politiky je celospoločenský konsenzus, myslí si Korčok

Ivan Korčok (nom.

2.7.2021 (Webnoviny.sk) - Základným predpokladom pre úspešnú zahraničnú politiku Slovenskej republiky je celospoločenský konsenzus v kľúčových témach. Počas svojho piatkového vystúpenia na bezpečnostnej konferencii Spoločne o bezpečnosti a obrane, ktorú zorganizoval Slovenský inštitút pre bezpečnostnú politiku, to povedal šéf slovenskej diplomacie Ivan Korčok (nom. SaS).

V tlačovej správe o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

Slovensko má jasné pozície 

Ministra Korčoka teší, že začiatkom roka bola po 16 rokoch poslancami Národnej rady SR (NR SR) schválená nová Bezpečnostná stratégia SR, ktorú vypracoval rezort diplomacie v spolupráci s ďalšími ministerstvami.

„Slovensko má jasné pozície v zahraničnej politike, ktoré vychádzajú z hodnotového, ale aj geopolitického ukotvenia. Avšak evidujeme aj množstvo dezinformácií, ktoré spochybňujú miesto Slovenska vo svete,“ povedal šéf slovenskej diplomacie.

Potreba posilňovania kritického myslenia

Korčok dodal, že nemožno pripustiť, aby anonymné diskusie na sociálnych sieťach podkopávali základné hodnoty a piliere demokracie a právneho štátu.

„Potrebujeme posilňovať schopnosť kritického myslenia a upevniť spoločenský konsenzus v otázkach zahraničnej politiky, ktoré sú pre našu krajinu životne dôležité,“ povedal.

Počas panelovej diskusie s ministrom vystúpil aj poslanec NR SR Peter Kmec (Smer-SD) a bývalý predseda vlády Mikuláš Dzurinda.

Viac k téme: Spoločne o bezpečnosti a obrane

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Stredu 8. máj 2024

horoskopy na dnes stredu 8 maj 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Stredu 8. máj 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Ak sa vám niečo bude zdať podozrivé, nemusíte to hneď odsúdiť. Pomôže úsmev a tolerancia a na priazeň vládnucej Venuše sa môžete spoľahnúť.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnešný deň bude dňom harmónie a pokoja. Sústredíte sa len na rodinu a vyhnete sa aktivitám, ktoré by vás mohli rozčúliť. Najbližší sa s radosťou pripoja.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nosíte v hlave mnoho nápadov a dnes sa vám podarí jeden začať aj dokončiť. Planéty sú vám priaznivo naklonené, ich vplyv sa prejaví najmä v súkromnom živote.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnešný deň je vhodný na nadviazanie nových kontaktov a známostí. Popoludní pred vami vznikne kopa nečakaných prekážok, ktoré zmaria určité ciele.




Všetky Horoskopy pre Stredu 8. máj 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie