• Dnes je: Štvrtok 16. mája 2024 meniny má Svetozár

Poradný orgán vlády zameraný na konkurencieschopnosť by mohol byť čoskoro iba jeden, tvrdí Kmec

Poradný orgán vlády zameraný na konkurencieschopnosť by mohol byť čoskoro iba jeden, tvrdí Kmec

Národná rada pre produktivitu by mala po novom zaniknúť.

29.4.2024 (SITA.sk) - Na Slovensku by už čoskoro mohol existovať iba jeden poradný orgán vlády zameraný na konkurencieschopnosť a produktivitu. Takýto návrh predložil do pripomienkového konania podpredseda vlády pre Plán obnovy a odolnosti a využívanie eurofondov Peter Kmec.

Jedna rada zanikne

V súčasnosti fungujú dva poradné orgány s obdobným zameraním a činnosťou, Národná rada pre produktivitu a Rada vlády pre konkurencieschopnosť a produktivitu. Po novom by prvá rada mala zaniknúť a druhá zmeniť svoj štatút.

V oboch prípadoch je zameranie činností rád veľmi podobné, z čoho vyplývajú nevyhnutné požiadavky na spoluprácu a odstraňovanie prípadných duplicít v činnostiach a kolízií v prípade formovaných odporúčaní. Z uvedeného dôvodu je účelné, hospodárne a efektívne zlúčiť činnosti rád pod jednu spoločnú radu, ktorá by mala zabezpečené odborné zázemie," zdôvodňuje potrebu zmeny podpredseda vlády.

Optimalizáciu navrhuje vzhľadom na blízkosť zloženia, pôsobnosti, postavenia, ako aj účelu rád. „Týmto postupom príde k zvýšenej previazanosti a zefektívneniu rozhodovania na úrovni vlády v takých dôležitých oblastiach, akými sú zvyšovanie produktivity, konkurencieschopnosti a vonkajších ekonomických vzťahov," uvádza sa ďalej v materiáli. Dosiahnuť by sa mala aj synergia s ostatnými radami vlády.

Spolupracovať bude päť odborníkov

Existencia Rady vlády pre konkurencieschopnosť a produktivitu predpokladá, že v rámci panelu odborníkov bude pracovať päť odborníkov a odborníčok, ktorí by sa mali stretávať na zasadnutiach trikrát ročne. Za ich prácu sa predpokladá odmena 500 eur za každé zasadnutie, maximálne však 1 500 eur ročne.

Celkové ročné náklady na odmeny členov panelu sú kalkulované na 7 500 eur a 2 500 eur ako náklady na občerstvenie a prípravu materiálov. Financie pôjdu z rozpočtu Úradu podpredsedu vlády, ktorý neriadi ministerstvo.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Stredu 15. máj 2024

horoskopy na dnes stredu 15 maj 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Stredu 15. máj 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Úspešný deň! Niečo vám dodá sebavedomie a vďaka tomu získate nečakané možnosti. Možno budete musieť niekoho presviedčať, ale aj to zvládnete na výbornú.

Býk 21.4. - 21.5.

Do spletitých intríg vnikáte trochu naivne - ale viete ich využiť vo svoj prospech. Každá vec, ktorú zoberiete do rúk, sa vám doslova mení na zlato.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Využite vhodný čas a pokúste sa začať novú hru. Ak vám to doteraz nevychádzalo, neznamená to, že sa vám nebude dariť teraz. Osud treba pokúšať, kým sa dá. Aj šťastie sa niekedy unaví.

Rak 22.6. - 22.7.

Prezieravosť v pracovných úlohách vám nemôže nikto vyčítať, ale niekedy to skutočne preháňate. Isté veci neovplyvníte, aj keby ste sa akokoľvek snažili.




Všetky Horoskopy pre Stredu 15. máj 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie