• Dnes je: Štvrtok 04. júla 2024 meniny má Prokop

Na Slovensko prichádza česká internetová televízia, jej tvárou bude bývalý moderátor RTVS Frindt

Na Slovensko prichádza česká internetová televízia, jej tvárou bude bývalý moderátor RTVS Frindt

Frindt je otvorený spolupráci s Michalom Kovačičom aj Janou Krescanko Dibákovou.

2.7.2024 (SITA.sk) - Bývalý moderátor verejnoprávnej televízie RTVS Miroslav Frindt bude hlavným aktérom a tvárou slovenskej pobočky českej internetovej televízie DVTV. Spustená by mala byť už v lete. Frindt k 30. júnu skončil v RTVS po 25 rokoch.

Možná spolupráca s dvomi moderátormi

Čo idem robiť? Verím v nezávislú, nestrannú televíznu žurnalistiku a zároveň si myslím, že aj my novinári máme o čom premýšľať. Minimálne o tom, ako uchopíme verejný priestor ďalej,“ uviedol Frindt na sociálnej sieti na margo svojho nového pôsobenia v DVTV.

Zatiaľ nie je známe, kto bude druhou tvárou moderátorskej dvojice DVTV na Slovensku. V rozhovore pre Denník SME Frindt naznačil, že je otvorený rozhovorom o akejkoľvek spolupráci s Michalom Kovačičom aj Janou Krescanko Dibákovou.

Krescanko Dibáková odišla po 22 rokoch z TV Joj, kde moderovala politickú reláciu Na hrane. Moderátor Kovačič skončil v TV Markíza po tom, čo sa na konci diskusnej relácie Na telo hovoril o cenzúrnych zásahoch vedenia televízie do spravodajstva.

Vždy bude podporovať verejnoprávne médiá

Bývalý šéf televízneho spravodajstva RTVS Frindt naposledy pôsobil ako moderátor relácie Interview. Patrí medzi otvorených kritikov vládneho zákona, ktorým zanikla RTVS a nahradila ju Slovenská televízia a rozhlas - STVR. Ostro kritizoval obsah zákona aj spôsob, akým vláda zákon prijala.

Tak ako samotný zákon vznikal bez verejnej a odbornej diskusie, ani kancelária prezidenta nereagovala na zaslanú žiadosť štrajkového výboru, hoci ju podporili i osobnosti protifašistického a protikomunistického odboja a obavy z novej právnej úpravy vyslovil aj komisár Rady Európy pre ľudské práva. Nezavážili ani argumenty, že zákon o STVR popiera viaceré princípy slobodnej novinárskej tvorby garantované v Európskom akte o slobode médií, teda je v rozpore s európskou legislatívou,“ uviedol na Facebook s tým, že vždy bude podporovať silné verejnoprávne médiá a svojich kolegov.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 4. júl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 4 jul 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 4. júl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nečakané stretnutie vám prinesie zaujímavé podnety. Zužitkujte ich však hneď, lebo už večer môžu byť bezcenné. Na obzore sú finančné zisky.

Býk 21.4. - 21.5.

Choďte do prírody a menej rozoberajte vlastné konanie! Ľudia okolo vás majú tiež negatívne črty, množstvo práce a nemajú čas sledovať vaše správanie.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najbližšie chvíle voľna budú celkom zaujímavé, s mnohými možnosťami. Škoda by bola nevyužiť ich. Budete mať možnosť usporiadať si aj svoje finančné záležitosti.

Rak 22.6. - 22.7.

Intrigovanie a podráždenosť v komunikácii vám nepristane. Potlačte v sebe zlosť a mlčte, inak sa nepríjemne popálite. Očakáva vás príjemné prekvapenie vo vzťahoch.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 4. júl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie