• Dnes je: Sobota 05. októbra 2024 meniny má Viera

Meteorológovia vydali pre tri okresy Slovenska žltú výstrahu prvého stupňa

Meteorológovia vydali pre tri okresy Slovenska žltú výstrahu prvého stupňa

Obloha bude oblačná až zamračená aj v sobotu.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred dažďom. Žltá výstraha prvého stupňa je vydaná do 18:00 v okresoch Michalovce, Sobrance a Trebišov. „Ojedinele sa očakáva výskyt dažďa s úhrnom 35 až 40 mm,“ uvádza na svojom webe.

Predpoveď počasie na piatok

V piatok podľa predpovede meteorológov počasie v našej oblasti bude ovplyvňuje frontálne rozhranie spojené s tlakovou nížou, ktorej stred sa presúva z centrálneho Stredomoria nad Maďarsko a Rumunsko.

Oblačno až zamračené je na celom Slovensku, na mnohých miestach sa vyskytnú prehánky alebo dážď, na už spomínanom juhovýchode ojedinele aj výdatný. Najvyššia denná teplota dosiahne 11 až 16, v Žilinskom kraji, na Spiši aj Horehroní okolo 9 a na výške 1 500 m okolo 5 stupňov Celzia.

Výstraha prvého stupňa pred dažďom vydaná na piatok 4. októbra 2024. Foto: www.shmu.sk.

Ako bude počas víkendu?

Obloha bude oblačná až zamračená aj v sobotu. „Naša oblasť sa bude nachádzať v chladnejšom vzduchu medzi tlakovou nížou so stredom nad Balkánom a tlakovou výšou, ktorej stred sa bude presúvať z Dánska nad Pobaltie,“ uviedli meteorológovia. Ani teplota sa príliš nezmenia a budú podobné ako v piatok, len v Above a na juhu stredného Slovenska môžu stúpnuť na 19 stupňov Celzia.

Ani v nedeľu slnko veľmi nevykukne, opäť treba počítať s prehánkami alebo dažďom. Zmenšovanie oblačnosti sa očakáva popoludní na juhu a západe krajiny. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 13 až 18, na Kysuciach, Orave, Liptove a hornom Spiši bude miestami okolo 11 stupňov Celzia.


Odporúčame:

Počasie na 10 dní


počasie



Trvanie ročných období sa bude postupne meniť. Ktoré z nich bude najdlhšie?


Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 4. október 2024

horoskopy na dnes piatok 4 oktober 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 4. október 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete zrejme v povznesenej nálade. Prízemné veci nebudete vôbec registrovať. Nedáte si len tak ľahko zobrať dobý pocit, ktorý vyplýva z harmónie s okolím.

Býk 21.4. - 21.5.

Postavenie planét je pre vás nepriaznivé. Možné sú susedské nezhody, nepríjemnosti na cestách alebo straty, ktoré vám spôsobia vaši najbližší.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nevyhovárajte sa stále, že nemáte čas, pokiaľ ide o plnenie domácich povinností. Nečudo, keď vám dnes niekto vytkne váš nezáujem. Ukážte svoju dobrú vôľu a urobte, čo sa od vás žiada.

Rak 22.6. - 22.7.

Využite pomerne priaznivé vplyvy na získanie ďalších dobrých kontaktov, ktoré vám prídu raz mimoriadne vhod. Konečne by ste mali prejaviť väčšiu odvahu na konkrétne činy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 4. október 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie