• Dnes je: Pondelok 07. októbra 2024 meniny má Eliška

Koalícia sa po lete vrátila v absolútnom chaose, spolupráca škrípe a rozpadá sa im to pod rukami, tvrdí Stohlová z PS

Koalícia sa po lete vrátila v absolútnom chaose, spolupráca škrípe a rozpadá sa im to pod rukami, tvrdí Stohlová z PS

Podľa poslankyne Progresívneho Slovenska Tamary Stohlovej napätie rastie aj medzi koaličnými poslancami.

9.9.2024 (SITA.sk) - Spolupráca v koalícii zjavne škrípe a rozpadá sa im to pod rukami. Vyhlásila to poslankyňa a podpredsedníčka Výboru Národnej rady SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Tamara Stohlová (PS).

Poslankyňa upozornila, že koalícia sa po letnej pauze vrátila v absolútnom chaose, pričom napätie rastie aj medzi koaličnými poslancami.

„Ani na druhý pokus sa dnes neuskutočnil výbor pre pôdohospodárstvo a životné prostredie. Za posledné dni nám od koalície prichádzal jeden pozmeňujúci návrh za druhým, často k rovnakým zákonom. Opravovali vlastné chyby a lepili nesúvisiace úpravy. Výbor sa kvôli tomu už raz presúval z minulého týždňa," vysvetlila Stohlová s tým, že v pondelok ráno zaslali dve ďalšie opravy.

„Namiesto potrebných 24 hodín ich ale dodali tesne pred rokovaním výboru. To už prekážalo aj predsedovi výboru Rudolfovi Huliakovi (SNS)," zdôraznila poslankyňa a podotkla, že do práce navyše neprišlo ani dosť poslancov.

Výbor tak napokon nebol ai uznášaniaschopný. „Huliak dokonca avizoval možné sankcie za neúčasť," dodala Stohlová.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Pellegrini očakával demisiu inej ministerky, Dolinková podľa neho urobila kopec dobrej práce

pellegrini ocakaval demisiu inej ministerky dolinkova podla neho urobila kopec dobrej prace

6.10.2024 (SITA.sk) - Prezident Peter Pellegrini očakával, že výmenou prvého člena súčasnej vlády nebude demisia ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD), ale inej ministerky.

"Ale osud sa vyvinul tak, ako sa vyvinul," skonštatoval prezident. Zároveň mu je ľúto, že Dolinková zo svojho postu odchádza preto, že necíti podporu predsedu vlády a vlády ako takej.

"Myslím si, že urobila kopec dobrej práce. Samozrejme, že nemohla za 11 mesiacov vyriešiť problémy, ktoré sa v slovenskom zdravotníctve nakopili za posledných 20 rokov," zdôraznila hlava štátu.

Pelegrini zároveň odkázal, že demisiu Dolinkovej príjme vtedy, keď bude z rúk premiéra Roberta Fica (Smer-SD) vidieť adekvátnu náhradu.

"To znamená, nebudem prijímať demisiu pani ministerky okamžite a poverovať zatiaľ nejakého člena vlády, kým sa nenájde jej nástupca. To si rezort zdravotníctva nemôže dovoliť," dodal prezident.


Počasie