• Dnes je: Piatok 18. októbra 2024 meniny má Lukáš

Bratislavské pohrebníctvo umiestnilo na cintoríny informačné kiosky, upozorňujú návštevníkov aj na režim počas Dušičiek

Bratislavské pohrebníctvo umiestnilo na cintoríny informačné kiosky, upozorňujú návštevníkov aj na režim počas Dušičiek

Bratislavské cintoríny každoročne navštívia stovky tisíc návštevníkov.

18.10.2024 (SITA.sk) - Pohrebníctvo mesta Bratislavy Marianum za účelom zvýšenia komfortu návštevníkov cintorínov umiestnilo v ich areáloch nové dotykové kiosky.

Prostredníctvom nich ľudia nájdu všetky potrebné informácie k režimu na bratislavských pohrebiskách počas Dušičiek, ale môžu vyhľadať aj podrobnosti o hrobových miestach," priblížila vedúca obchodného oddelenia pohrebníctva Katarína Šemberová.

Lepšia dostupnosť informácií

Mnohokrát prídu návštevníci zo zahraničia či z iných slovenských miest.

Pre ich lepšiu orientáciu a ľahšiu dostupnosť informácií sme na štyroch cintorínoch – Slávičie údolie, Petržalka, Vrakuňa a Ondrejskom umiestnili dotykové kiosky, v ktorých prinášame najdopytovanejšie informácie zo strany pozostalých,“ poznamenal riaditeľ Marianum Robert Kováč.

Najčastejšie údaje, ktoré návštevníci hľadajú sú otváracie hodiny cintorínov, či môžu aktualizovať osobné údaje, či kde nájdu konkrétne hrobové miesto v rámci cintorína. Zaujímajú sa aj o prepisy a platby hrobových miest a aké služby sú na cintoríne k dispozícii.

Dodatočné služby

V kioskoch, na web stránke marianum.sk alebo na sociálnej sieti Facebook pod názvom Cintoríny a pamätníky v správe Marianum sú dostupné všetky aktuálne informácie,“ dodáva Kováč.

Počas Dušičiek od 1. do 8. novembra budú bratislavské cintoríny otvorené od 7.00 do 20.00. Aj tento rok bude na najväčších cintorínoch – Slávičie údolie, Vrakuňa a Krematórium v čase od 9.00 do 17.00 k dispozícii elektromobil na prepravu návštevníkov. Osoby so zníženou pohyblivosťou bezplatne odvezie od vchodu čo najbližšie k hrobovému miestu.

Poriadok a bezpečnosť

V období sviatkov posilnia tiež protipožiarny a bezpečnostný tím, ktorý bude dbať na poriadok a bezpečnosť návštevníkov. V termíne od 26. októbra do 4. novembra budú pozastavené kamenárske práce.

Zároveň žiadame návštevníkov, aby do areálov cintorínov nevstupovali so psami a nejazdili na bicykloch, kolobežkách či elektrokolobežkách,“ vyzýva riaditeľ Marianum. Pre klientov budú k dispozícii pobočky Správy cintorínov s upravenými otváracími hodinami.

Kvetinárstvo Marianum pripraví výzdobu na hroboch pred Dušičkami podľa predstáv pozostalých, ktorí nemôžu prísť osobne," dodala Šemberová.

Triedenie odpadu

Marianum odporúča upratovať a pripravovať hroby svojich príbuzných v dostatočnom časovom predstihu, keď ešte nie je príliš veľa ľudí na cintorínoch. „Pri prípravách hrobov na Dušičky je potrebné zvýšiť dohľad na svoje osobné veci, nenechávať ich bez kontroly len tak položené na hrobe," upozorňuje pohrebníctvo.

Pri výbere kvetov či iných dekorácií odporúčajú prihliadať na životné prostredie. Na cintorínoch Vrakuňa, Prievoz a Petržalka je celkovo sedem stanovísk na triedenie cintorínskeho odpadu.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 18. október 2024

horoskopy na dnes piatok 18 oktober 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 18. október 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Ak ste niekomu sľúbili viac ako môžete splniť, radšej mu to otvorene povedzte. Lepšie je včas sa priznať, ako sa neskôr blamovať. Dokážte, že nie ste taký slaboch.

Býk 21.4. - 21.5.

Vytvoríte podmienky na harmonickú atmosféru pri vašom rodinnom krbe. Nepríjemné veci odložíte na neskôr. Partner vám za to bude vďačný.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Vaši najbližší vás konečne začnú chápať a podporia vaše rozhodnutie. Prežijete večer, ktorý splní všetky vaše predstavy. Niekto vám však bude chýbať.

Rak 22.6. - 22.7.

Vaše návrhy sa dnes stretnú zväčša so súhlasom okolia. Proti bude iba jedna osoba, na ktorú neplatia strohé argumenty, ale za všetkým hľadá hlbší zmysel. Skúste jej ho poskytnúť.




Všetky Horoskopy pre Piatok 18. október 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie