• Dnes je: Piatok 18. októbra 2024 meniny má Lukáš

Na športoviská má v roku 2025 smerovať rekordná suma, investičný dlh v športe presahuje 400 miliónov

Na športoviská má v roku 2025 smerovať rekordná suma, investičný dlh v športe presahuje 400 miliónov

Zmeny v tejto súvislosti by mala priniesť novela zákona o Fonde na podporu športu.

18.10.2024 (SITA.sk) - Nielen o financovaní športu, ale aj o tvorbe nových športovísk či príspevku na šport v prípade detí sa hovorilo počas dvojdňovej konferencie v Poprade s názvom Šport a spoločnosť. Zmeny v tejto súvislosti by mala priniesť novela zákona o Fonde na podporu športu.

60 miliónov eur na športoviská

Podpredseda Národnej rady SR a predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko verí, že ju parlament schváli. Počas tlačovej konferencie pod Tatrami zároveň pripomenul, že na budúci rok má ísť na športoviská 60 miliónov eur. Nikdy predtým v histórii Slovenska podľa jeho slov takéto peniaze z vlády na infraštruktúru nešli. Majú však byť adresné, poberateľmi podľa neho musia byť mestá a vyššie územné celky.

Ministerstvo cestovného ruchu a športu SR zároveň podľa Danka v oblasti športu pripravuje pasportizáciu.

„To znamená, aký šport vieme rozvíjať, aké športoviská Slovensko potrebuje, a o aké medzinárodné podujatia sa ideme uchádzať,“ vysvetlil. Zároveň verí, že parlament odsúhlasí zákon, podľa ktorého sa nebudú za trénerov do výšky 500 eur platiť odvody ani dane. Pôjde o príspevok na šport podobný rekreačným poukazom.

„To znamená, ak športuje maloleté dieťa vo veku do 18 rokov a zamestnanec je vo firme viac ako dva roky, táto suma 500 eur nebude podliehať daniam a odvodom. Rodič bude môcť túto sumu zaplatiť športovému klubu alebo organizácii za svoje dieťa, ktoré tam pravidelne športuje,“ ozrejmil podpredseda NR SR. Ide podľa jeho slov o príspevok na šport, ktorý zákonník práce pozná.

V športe máme veľké rezervy

Podľa rezortu cestovného ruchu a športu má Slovensko, čo sa športu týka, veľké rezervy. Ako informoval, musí tak postupne riešiť nedostatočnú športovú infraštruktúru a znižovať investičný dlh, ktorý vyrástol do výšky viac ako 400 miliónov eur. V tejto súvislosti hovorí o potrebe rozvoja všetkých slovenských regiónov prostredníctvom grantov cez Fond na podporu športu.

„Strojnásobili sme v ňom finančné prostriedky na aktuálnych 60 miliónov eur, aby sme pozdvihli šport na úplne novú a predovšetkým udržateľnú úroveň, ktorá bude dlhodobo garantovať prístup širokej verejnosti k športovým aktivitám, rozvoj slovenského športu a dosahovanie úspechov na medzinárodných súťažiach,” povedal dnes šéf rezortu Dušan Keketi v Poprade, kde zavítal aj na tamojšiu Strednú športovú školu.

Tohtoročná dvojdňová konferencia v Poprade sa zaoberala témou „Kam kráčaš slovenský šport? Vízie, podnety a návrhy pre budúcnosť a ďalší vývoj slovenského športu“.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 18. október 2024

horoskopy na dnes piatok 18 oktober 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 18. október 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Ak ste niekomu sľúbili viac ako môžete splniť, radšej mu to otvorene povedzte. Lepšie je včas sa priznať, ako sa neskôr blamovať. Dokážte, že nie ste taký slaboch.

Býk 21.4. - 21.5.

Vytvoríte podmienky na harmonickú atmosféru pri vašom rodinnom krbe. Nepríjemné veci odložíte na neskôr. Partner vám za to bude vďačný.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Vaši najbližší vás konečne začnú chápať a podporia vaše rozhodnutie. Prežijete večer, ktorý splní všetky vaše predstavy. Niekto vám však bude chýbať.

Rak 22.6. - 22.7.

Vaše návrhy sa dnes stretnú zväčša so súhlasom okolia. Proti bude iba jedna osoba, na ktorú neplatia strohé argumenty, ale za všetkým hľadá hlbší zmysel. Skúste jej ho poskytnúť.




Všetky Horoskopy pre Piatok 18. október 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie