• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Zamestnanci veľkých firiem v USA sa musia najneskôr do začiatku roka 2022 dať zaočkovať

Zamestnanci veľkých firiem v USA sa musia najneskôr do začiatku roka 2022 dať zaočkovať

Nové požiadavky budú mať dopad na približne 84 miliónov ľudí, hoci nie je jasné, koľko z nich ešte nie je zaočkovaných.

4.11.2021 (Webnoviny.sk) - Zamestnanci veľkých podnikov v USA musia byť do 4. januára zaočkovaní proti ochoreniu COVID-19.

V opačnom prípade budú musieť raz do týždňa absolvovať test na prítomnosť koronavírusu. Vyplýva to z rozhodnutia federálnej vlády, ktoré nadobudlo účinnosť vo štvrtok.

Hrozia im pokuty

Agentúra pre bezpečnosť a ochranu zdravia uviedla, že podnikom, ktoré nebudú opatrenie dodržiavať, hrozia pokuty vo výške takmer 14-tisíc dolárov za každé jedno porušenie.

Viac o téme: Koronavírus

Nové požiadavky, ktoré sa vzťahujú na pracovníkov podnikov so sto a viac zamestnancami, budú mať dopad na približne 84 miliónov ľudí, hoci nie je jasné, koľko z nich ešte nie je zaočkovaných.

Prísnejšie pravidlá

Prísnejším pravidlám bude podliehať aj ďalších 17 miliónov ľudí pracujúcich v domovoch dôchodcov, nemocniciach a iných zariadeniach, ktoré poberajú peniaze zo systémov verejného zdravotného poistenia Medicare a Medicaid.

Viac o téme: Koronavírus COVID-19 vakcína

Pracovníci v tejto skupine budú musieť byť zaočkovaní bez možnosti pravidelného testovania. Zamestnanci budú môcť požiadať o výnimku zo zdravotných alebo náboženských dôvodov.

Majú na výber

Pracovníci budú mať do 4. januára na výber medzi dvoma dávkami vakcíny od spoločnosti Pfizer alebo Moderna alebo jednodávkovým prípravkom od firmy Johnson & Johnson.

Neočkovaní zamestnanci sa budú musieť aspoň raz do týždňa preukázať overeným negatívnym testom a na pracovisku nosiť ochranu dýchacích ciest.

Na pracoviskách nebudú môcť byť prítomní zamestnanci s pozitívnym výsledkom testu.

(1 EUR = 1,1578 USD)

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie