• Dnes je: Piatok 18. októbra 2024 meniny má Lukáš

Výhovorky ani zastrašovanie nepomôžu. Demokrati žiadajú od Fica informácie, či Slovensko príde o eurofondy (video)

Výhovorky ani zastrašovanie nepomôžu. Demokrati žiadajú od Fica informácie, či Slovensko príde o eurofondy (video)

Politický subjekt takto reaguje na informácie z Európskej komisie, ktorá Slovensku zaslala viacero listov.

12.4.2024 (SITA.sk) - Strana Demokrati listom žiada od predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD) informácie o tom, či Slovensko príde o eurofondy. Od premiéra požadujú, aby jasne a promptne informoval verejnosť, čo bude robiť, aby Slovensku neboli pozastavené eurofondy ani prostriedky z Plánu obnovy a odolnosti SR.

Hrozba pozastavenia eurofondov

Politický subjekt takto reaguje na informácie z Európskej komisie, ktorá Slovensku zaslala viacero listov, v ktorých sa pýtala napríklad na zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry.

„Vzhľadom na opakujúce sa informácie z prostredia Európskej komisie je zrejmé, že Slovenskej republike hrozí pozastavenie finančných prostriedkov z Európskej únie," konštatujú Demokrati v liste.

„Vo svojich vystúpeniach často spomínate, kto všetko môže za to, že Slovensku hrozí zastavenie týchto financií z Európskej únie," píšu ďalej v liste Ficovi a odkazujú mu, že za to nie sú zodpovední ani občania SR, ani opozícia, ale že je to jeho zodpovednosť.

Zodpovednosť za kroky vlády

„Vy ste prišli s novelou trestných kódexov, ktorá zrušila Úrad špeciálnej prokuratúry, Vy chcete oklieštiť a ,normalizovať RTVS, preto žiadne výhovorky z Vašej strany nie sú namieste," uvádzajú s tým, že on, ako premiér a predseda Smeru, je zodpovedný za kroky vlády aj za kroky vládnej koalície v parlamente.

„My sa nedržíme heslačím horšie pre vás, tým lepšie pre nás, naopak, nechceme, aby Slovensko prišlo o peniaze z Európskej únie, pretože sú to peniaze, ktoré pomáhajú zlepšovať život všetkých občanov. Z tohto dôvodu Vás žiadame o informácie, aké konkrétne kroky idete podniknúť Vy ako predseda vlády Slovenskej republiky, aké kroky ide podniknúť vláda Slovenskej republiky a aké kroky ide podniknúť vládna koalícia, aby Slovenská republiky neprišla o peniaze z Európskej únie," uviedli Demokrati v liste.

Doplnil tiež, že od predsedu vlády očakávajú predstavenie konkrétnych krokov k tomu, aby Slovensko o európske peniaze neprišlo.

„Výhovorky, zastrašovanie alebo hrubosť nepomôžu. Riziko zastavenia peňažných prostriedkov z Európskej únie je tu na základe Vašich krokov, preto očakávame, že pred zodpovednosťou nebudete utekať, ale konať," uzatvárajú list, pod ktorým sú podpísaní predseda Demokratov Jaroslav Naď a podpredseda strany Juraj Šeliga.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 17. október 2024

horoskopy na dnes stvrtok 17 oktober 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 17. október 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Stretnete sa s človekom, ku ktorému cítite veľké sympatie. Pomôže vás priviesť na lepšie myšlienky a prebudí u vás zmysel pre humor. Doprajte si trochu rozptýlenia.

Býk 21.4. - 21.5.

Z času na čas nezaškodí nejaká zmena. Pre vás to platí dvojnásobne, pretože stereotyp vás ubíja. Dnes budete mať príležitosť, ktorú by ste nemali nechať len tak. Treba len odvahu.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Bude sa vám dariť, len nezabudnite na opatrné počínanie s deťmi, partnerom alebo spoločníkom. Vzniknutý konflikt by mohol mať rozsiahle následky.

Rak 22.6. - 22.7.

Daj sa do kontaktu s osobami, ktoré myslia rovnako ako vy. Spoločne môžete veľa dosiahnuť. Spontánne nápady vyžadujú neobyčajné riešenie. Netreba sa ničoho naľakať.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 17. október 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie